Előzetes regisztráció: lelepleződött a Fidesz valódi szándéka
A Fidesz pártigazgatója szerint az előzetes választási regisztráció bevezetése nem érint alapjogokat és nem jelent előnyt egyetlen pártnak sem. Kubatov Gábor erről az M1 csütörtök reggeli műsorában beszélt. A választási eljárásról szóló törvényjavaslat benyújtása mellett a kormánytöbbség az Alaptörvény módosítását is tervezi.
Előzetes regisztráció: lelepleződött a Fidesz valódi szándéka

Ez csupán azzal magyarázható, hogy megpróbálják megakadályozni, hogy az Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat tárgyává tegye az előzetes választói regisztrációt.

A Fidesz minden eszközzel megpróbálja megvédeni az előzetes regisztráció intézményét. Most Kubatov Gábor jelent meg az M1 reggeli műsorában, ahol azzal érvelt: ez az intézmény számtalan helyen létezik Európában, ezért szerinte Magyarországon sem kivitelezhetetlen és főleg nem antidemokratikus. Arra felvetésre, hogy ezek szerint a Fidesz egyértelműen azt gondolja, hogy a regisztráció bevezetése nem érint demokratikus alapjogokat, Kubatov Gábor kijelentette: "nem is, és semmilyen politikai előnyt nem jelent egyetlen pártnak sem, se a Fidesznek, se a MSZP-nek".


A politikus az úgynevezett "Kubatov-listákra" vonatkozó kérdésre azzal védekezett: minden pártnak vannak adatbázisai, az MSZP-nek, az LMP-nek és a Jobbiknak is. (Az adatvédelmi törvény szerint ezt a választások után meg kellene semmisíteni - a szerk.) – Ha azt mondják, hogy vannak Kubatov-listák, vagy vannak a Fidesznek listái, akkor vannak Mesterházy-listák és Vona Gábor-listák is - jelentette ki, hozzátéve: szerinte nincs versenyhátránya ebben egyik pártnak sem.
 
 
A teljes cikket a 168 Óra online-on olvashatják.
 
 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.