Ellenzék: „Magyarország nem látott még ilyen pénzszivattyút"
Az ellenzék szerint a kormányfő egy szűk elit érdekében kormányoz, nem Magyarország érdekében folytat szabadságharcot Brüsszelben, hanem „a magyarok szabadsága ellen küzd a saját teljhatalma érdekében”.
Ellenzék: „Magyarország nem látott még ilyen pénzszivattyút

A kormányfő szombat délután Tusnádfürdőn, a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor színhelyén tartott előadására reagálva az MSZP kiemelte: hangzatos szólamok helyett az egész országnak, nem csak egy szűk rétegnek kedvező intézkedésekre lenne szükség. Az Együtt-PM a kormány önkényes, kiszámíthatatlan döntéseit kérte számon, a DK szerint Orbán „függetlenségi őrülete” sokba kerül az országnak.

 

MSZP: Orbán csak a kudarcairól próbálta elterelni a figyelmet

 

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök beszédével csak kormánya elmúlt három évi kudarcairól próbálta meg elterelni a figyelmet. Józsa István, a szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint csak Orbán Viktor és barátai a haszonélvezői a jelenlegi rendszernek. Azt mondta: nincs gazdasági növekedés és beruházás, van viszont soha nem tapasztalt mértékű kivándorlás. Szerinte ezeket az embereket nem lehet „hangzatos szólamokkal” visszacsábítani, csak egy jobb élet reményével, de Orbán Viktor éppen ezt a reményt vette el.Orbán Viktor „nemzetállami alapon adott válaszai” nem jelentenek megoldást az egész országnak, csak egy szűk rétegnek – mondta Józsa István. Hozzátette: az emberek 80 százaléka rosszabbul él, mint 2010-ben, mivel a kormány egy szűk elit érdekében kormányoz. Példaként említette, hogy a kormány Európai Unióval szemben folytatott politikája „nevében szabadságharc, valójában ostoba elzárkózás”.Az MSZP szerint Orbán Viktor kampányolni ment Tusnádfürdőre, és beszédében „semmi olyan üzenete nem volt a magyarságnak, amely a felemelkedésre vagy az autonómia kérdésére vonatkozott volna”. A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztését Józsa István „jól hangzónak” nevezte, de hangsúlyozta: ezzel a lépéssel egy olcsó hitelt vált ki a kormány egy kétszer olyan drága hitelre.

 

A cikk a 168 Óra Online-on folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.