Elkezdődött az osztogatás
Ismét módosítja a kormány az idei büdzsét: 171 milliárd forinttal növeli az államháztartási hiányt. Az összeget többek között az E.ON gázüzletágának megvásárlására és a takarékszövetkezetek tőkeemelésére fordítja a kabinet és a pedagógus életpályamodell részleges bevezetésére is csak így teremthető forrás.
Elkezdődött az osztogatás

A Költségvetési Tanács a költségvetési kockázatok növekedésétől tart, de áldását adja a szombaton benyújtott törvénymódosításra.

 

Hetedik alkalommal is módosítja a kormány az idei költségvetést: összesen 171 milliárd forinttal növelik a költségvetés központi alrendszerének hiányát a módosítások, amelyet Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter szombaton nyújtott be a parlamenthez. A törvényjavaslat szerint a 2013-as költségvetés bevételi főösszege 15 325 milliárd, kiadási főösszege 16 376 milliárd forintra nő, így a tervezett hiány 1050 milliárd forintra emelkedik. Az általános indoklás szerint a törvénymódosítás mintegy 160 ezer pedagógusnak 32,5 milliárd forintot javasol beépíteni a köznevelési ágazatba a szeptembertől megemelt bérek ez évi kifizetésének forrásául. Emellett a törvénymódosítás 71 milliárd forintot szán az E.ON magyarországi gázüzletágának megvásárlásához. Az általános indoklás szerint az E.ON Földgáz Trade Földgázkereskedő Zrt. és az E.ON Földgáz Storage Földgáztároló Zrt. által kibocsátott részvények megvásárlásához az MVM Magyar Villamosművek Zrt. e célra rendelkezésére álló forrása kevés, ennek pótlására 71 milliárd forint költségvetési fedezetet kell biztosítani. A most még német érdekeltségű gázcégek megszerzésével érhető el, hogy a gáztárolók a magyar gazdaság érdekei szerint működjenek és a jövőbeli gázszállítási szerződés magyar szempontok alapján szülessen meg - indokolja az előterjesztő a vásárlást.

 

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.