Éledezik a baloldali ellenzék
A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, január 13 és 18 között, 900 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát. A Fidesz szavazóinak száma tavaly év végén csökkent, ám erre a hónapra nem változott, így maradt 25 százalék. A párt támogatóinak aktivitása ebben a hónapban azonban némileg csökkent.
Éledezik a baloldali ellenzék

Az MSZP támogatottsága az ezt megelőző négy hónapban változatlan volt, ám most egy százalékpontot növekedett, és 13 százalék. A pártnak szavazói továbbra is meglehetősen aktívak. A párt ebben a ciklusban most először lépett ki a 10-12 százalékos sávból. 

 

A Jobbik támogatóinak száma az ezt megelőző négy hónapban szintén változatlan volt, ám most egy százalékpontal csökkenve 10 százalék. Ezzel a párt újra elérte fél évvel ezelőtt már beállított mélypontját. A Jobbik támogatóinak aktivitása továbbra is alacsony.

 

 

A többi párt megítélése minimálisan változott. Az LMP a múlt hónapokhoz hasonlóan továbbra is 3 százalékon áll. A DK támogatóinak száma most egy százalékpontot növekedve újra 4 százalék. És az Együtt támogatottsága ebben a hónapban is elérte az 1 százalékot, viszont hosszú idők óta először ez nem sikerült a Kétfarkú Kutya Pártnak. A Párbeszéd és a MLP támogatóinak az aránya ebben a hónapban sem érte el az egy százalékot.

 

A cikk a 168óra.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.