Együtt ünnepel a Fidesz ellenzéke
Közös demonstrációt tart holnap a demokratikus ellenzék; a nemzeti ünnepen a szervezők délután két órára a Műegyetem rakpartra várják azokat, akiknek ”nem tetszik a rendszer”. A szabadság összeköt 1956-2013 - ez a rendezvény címe, amellyel a résztvevők azt akarják kifejezni, hogy október 23-án arról fognak beszélni, ami összeköti őket és nem azt hangsúlyozzák majd, ami elválaszt.
Együtt ünnepel a Fidesz ellenzéke

Idén együtt ünnepel október 23-án a demokratikus ellenzék. A pártok délután két órára a Műegyetem rakpartra várják azokat, akiknek "nem tetszik a rendszer", ezért le akarják váltani az Orbán-kormányt. A rendezvény Facebook-oldalán a szervezők azt írták: "Sokfélék vagyunk és sokféleképpen gondolkodunk a politikáról, de abban egyetértünk, hogy Orbán Viktornak mennie kell és vinnie kell magával a rendszerét is". A szabadság összeköt 1956-2013 - ez lesz a közös demonstráció címe, amivel a felszólalók azt a szándékot fejezik ki, hogy nem a különbözőségeiket hangsúlyozzák majd, hanem arról beszélnek, ami az ellenzéket összeköti. Az esemény előtt közös felvonulást is tartanak; a Magyar Szolidaritás Mozgalom arra szólította fel szimpatizánsait, hogy sípokkal, dobokkal és zászlókkal vonuljanak együtt az ellenzék közös demonstrációjára. A találkozó délben lesz a Széchenyi (volt Roosevelt) téren, onnan vonulnak át a Műegyetem rakpartra.

 

Ez lesz az első alkalom, amikor a színpadon egymást követve beszél az MSZP elnöke, az Együtt-PM szövetség vezetője, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, de mellettük felszólal a Szabad Emberek Magyarországért Liberális Párt-, a Liberálisok-, a Szabadelvű Polgári Egyesület-, illetve a Modern Magyarország Mozgalom elnöke, valamint a Párbeszéd Magyarországért társelnöke is. A korábbi Millás demonstrációkkal ellentétben a szervezők ezúttal kérik és várják, hogy mindenki vigyen magával pártzászlót, logót. Juhász Péter, a Milla elnöke, az Együtt-PM társelnöke szerint ugyanis a pártoknak most már meg kell mutatni, milyen utat kínálnak a civileknek. Közelednek a választások, ezért ideje, hogy az ország lássa a demokratikus ellenzék erejét - tette hozzá.

 

A közös színpadon a politikusok öt-öt percben szólnak majd a résztvevőkhöz. A megmozdulás első szónoka Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője lesz, negyedikként Gyurcsány Ferencet, a DK elnökét hallhatják az érdeklődők, a demonstráció pedig Mesterházy Attila MSZP elnök-frakcióvezető beszédével zárul. A demonstrációról eddig a Klubrádión kívül nem adtak hírt a különböző adók, bár az ellenzék hivatalosan kérte, hogy társadalmi célú reklámként népszerűsítsék a rendezvényt.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.