Egymillió gyermek a létminimum alatt
Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy a legfrissebb statisztikai adatok alapján a gyermekek több mint fele létminimum alatt kénytelen élni, ezért a párt azt ígéri, kormányra kerülve nem tűrik majd a gyermekek éhezését.
Egymillió gyermek a létminimum alatt

A vállalást Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja fogalmazta meg kedden, Budapesten újságíróknak. Hangsúlyozta, pártja azt kívánja megvalósítani, hogy minden gyermek többre vihesse, mint a szülei, függetlenül attól, hogy milyen társadalmi közegbe született. Ehhez az is szükséges, hogy a jobb minőségű oktatásra egy, a jövőben megtérülő befektetésként tekintsünk - fűzte hozzá.

 

Korózs Lajos, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legutóbbi adatait idézve közölte, jelenleg a lakosság 41 százaléka, 4,3 millió magyar él a létminimum alatt, ami 300 ezerrel több az előző évinél, a gyermekek körében pedig még magasabb, több mint 50 százalék ez az adat.

 

Elmondása alapján egy tipikusnak mondható kétszülős, kétgyermekes családban havi 250 ezer forint a létminimum összege. Korózs Lajos szerint a kétgyerekes családokban a gyermekek 62 százaléka él a létminimum alatt.

 

Még rosszabb a helyzet a háromgyermekes családokban, ahol ez az arány 81 százalék, a négygyermekeseknél pedig már 87 százalék.

 

Az MSZP ezért döntött úgy, hogy új szociálpolitikájában a gyermekekre és a nőkre is kiemelt figyelmet fordít - fogalmazott az ellenzéki politikus.

 

Korózs Lajos kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy igazságtalannak tartják a családi adókedvezmény jelenlegi rendszerét, mivel azáltal a társadalom legjobb módban élő felső tíz százaléka hatszor akkora segítségben részesül, mint a legszegényebb tíz százalék.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.