Egymillió embert tett ki a Fidesz a nyugdíjrendszerből
Az MSZP szerint nem javult a nyugdíjasok helyzete a kormányváltás óta, miközben a kormány egymillió embert kirakott a nyugdíjrendszerből.
Egymillió embert tett ki a Fidesz a nyugdíjrendszerből

Tóbiás József frakcióvezető-helyettes a szocialisták szembesítő kampányának részeként szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: a Fidesz 2010-ben olyan, az időseket szolgáló politikát ígért, ami több a szerzett jogok védelménél és a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzésénél.

 

Ehhez képest - folytatta - a kormány szerzett jogokat vett el, amikor megszüntette a korhatár előtti nyugdíjakat, átnevezte és megadóztatta őket, a rokkantakat pedig méltatlan és megalázó felülvizsgálati eljárásnak vetette alá.

 

Tóbiás József azt mondta: a nyugdíjasok helyzete nem javult érdemben a kormányváltás óta, annyiban pedig még nehezebb is lett, hogy a romló életkörülmények miatt egyre többen közülük családfenntartóvá váltak, gondoskodniuk kell unokáik taníttatásáról, gyermekeik hiteltörlesztéséről.

 

Az MSZP-s politikus azt is mondta: a kormány a gyorsvonati pótjegy bevezetésével voltaképpen megszüntette a 65 éven felüliek ingyenes utazási lehetőségét.

 

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Fidesz-kormány egymillió embert kitett a nyugdíjrendszerből: 300 ezren elvesztették korkedvezményes, korengedményes és szolgálati nyugdíjukat, ugyanennyien a rokkantnyugdíjukat, rehabilitációs vagy szociális járadékukat, 400 ezer ember ellátása pedig bizonytalanná vált, miután az özvegyi nyugdíjak, a rokkantsági ellátások és az árvaellátás kikerült a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény védelme alól, így bármikor elvehető, csökkenthető, szüneteltethető.

 

Eközben - jegyezte meg - a kormány eltörölte a járulékplafont, így a legjobban keresők nagyobb ellátásra lesznek jogosultak.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.