Egymás ellen is plakátháborúzik az MSZP és a Jobbik
A közszolgáltatások állapotával kapcsolatos elégedetlenséget, az alacsony bérek miatti frusztrációt és a fideszes oligarchák gátlástalansága miatti felháborodást egyszerre jelenítik meg a Jobbik új plakátjai. A poszterek üzenetével Vona Gábor megpróbálja visszahelyezni a térképre kissé megfakult pártját, egyúttal versenybe száll Botka László Fizessenek a gazdagok! kampányával.
Egymás ellen is plakátháborúzik az MSZP és a Jobbik

Egyes ígéreteik hasonlósága ellenére Botka és Vona víziója markánsan eltér az ország jövőjéről. Ám célközönségük között van átfedés, ezért előbb egymással kell megmérkőzniük, hogy eldőljön, melyikük párbajozhat Orbánnal. 

 

Az utolsó helyeken kullognak a magyar bérek, akár az Európai Unió, akár az OECD statisztikáit vizsgáljuk, miközben a nemzetközi felmérések szerint szorgalmasan fejlődik a hazai korrupció. Bár a kormányoldal gyakran hangoztatja, „ha munka van, minden van”, valójában a nettó minimálbér még mindig csak közelíti a létminimumot, s egyre többen keresnek munkahelyet valamelyik nyugati uniós országban. Elképesztő dinamikával haladnak a pénznyelő kormányzati presztízsberuházások, a háttérben – sőt egyre inkább a szemünk láttára – nyomul előre a közpénzből feltőkésített párt- és családi klientúra, miközben kiáltó a pénzhiány az egészségügyben és az oktatásban.

 

A Jobbik új kampánya arra tesz kísérletet, hogy egy képben mutassa be e problémákat. A párt plakátjain a Ti dolgoztok, ők lopnak – ezért nincs pénz az oktatásra/ezért alacsonyak a bérek szlogen mellett Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és Habony Árpád arca látható. Ők azok, akik az üzenet szerint lopnak, amíg a nép dolgozik a fizetésért, amiből nem tud megélni, és még az állami ellátórendszerekre sem támaszkodhat, mert a rájuk szánt pénz az oligarchákhoz áramlik.

 

 

Valószínűleg Simicska Lajos portréja is látható lenne a kollekcióban, ha ez a kampány három évvel korábban zajlik. Így azonban az ő szerepe egészen más a történetben: cége a plakáthelyeket adta el a Jobbiknak, a párt közlése szerint piaci áron. Simicska, aki 2015-ben nagy zajjal szakított Orbánnal, s azóta nyíltan a megbuktatására tör, nemrégiben azt közölte a hvg.hu-val, hogy nincs „összebútorozva” a Jobbikkal, nem állapodtak meg semmiben, de „minden szimpátiája” a párté. Az egykori első számú oligarcha fia, a Facebookon Or­­bánnak fenyegetőzve üzengető Simicska Ádám március elején arról értekezett, hogy 2018-ban csak az a kérdés, a Jobbik kétharmaddal nyeri-e meg a választást. Ez is egyike a jelenségeknek, amelyek azt a gyanút táplálják sokakban, hogy Vona Gábor és a posztorbáni korszakát élő Simicska Lajos talán mégsem kizárólag a távolból szimpatizálnak egymással.

 

A cikk a 168Óra.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.