Egyedül nem megy
Összefogás hiányában a választók tét nélkülinek érezhették a Dunakeszin tartott időközi voksolást. Molnár Zsolt szocialista politikus szerint ezt üzente a vasárnapi önkormányzati választás, amelyből azonban országos tendenciákra vonatkoztató következtetést nem szabad levonni.
Egyedül nem megy

Tanulságos volt a Dunakeszin vasárnap tartott időközi választás - jelentette ki lapunknak Molnár Zsolt, az MSZP kampányokért is felelős fővárosi elnöke. A politikus szerint a választók megüzenték: az Orbán-kormány leváltásában érdekelt demokratikus ellenzéknek együtt kell működnie. Ha ezt nem teszik, a baloldali szavazók otthon maradnak. Ellenzéki összefogás hiányában ugyanis tét nélkülinek érezhetik a választást, ahogy ezúttal Dunakeszin történt. 

 

A városban sajnos nem sikerült az Együtt 2014 és a PM Választási Szövetséggel, illetve az általuk támogatott független Oláh Noémi jelölttel megállapodni. A szavazók pedig úgy érezték, hogy az egymással is versengő demokratikus ellenzéki jelöltek külön-külön nem tudják legyőzni a Fideszt, ezért inkább otthon maradtak és így tudatták, szerintük ez így nem jó. Meg kell állapodni a jövőben - tette hozzá.

 

A teljes cikket a népszava.hu közli.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.