Egy törvény, amelyet mintha Simicska Lajos írt volna
Tiltakozunk a mutyista és antidemokratikus változtatások ellen! - közölte az Együtt 2014 a Fidesz-KDNP frissen bejelentett párt- és kampányfinanszírozási törvényjavaslataival kapcsolatban.
Egy törvény, amelyet mintha Simicska Lajos írt volna

A rezsim nem hazudtolta meg önmagát: az új párt- és kampányfinanszírozási törvényjavaslat olyan, mintha maga Simicska Lajos írta volna. A szombati zugsajtótájékoztatón kiderült az is: suttyomban az időközi választásokat is betiltotta a rezsim másik ura, Orbán Viktor - így reagált Rétvári Bence és Gulyás Gergely mai bejelentéseire az Együtt 2014.

 

Amint azt lapunkhoz eljuttatott közleményükben írják: "az Együtt 2014 tiltakozik a mutyista és antidemokratikus változtatások ellen. 2014-ben, a kormányváltást követően eltöröljük ezeket a gyalázatos jogszabályokat és tisztességes rendszert vezetünk be mind a választások, mind a pártok működése tekintetében!".

 

Az Együtt 2014 szerint a Fidesz semmit sem tett a korrupció és a politikai sumákolás ellen, de mindent elkövetett az átláthatatlan, kusza viszonyok fenntartásáért. Hiába javasolta minden, jelentősebb korrupcióellenes szervezet, a rezsim nem meri bevezetni a kampányszámlát, amelyről átlátható módon kellene minden kampánykiadást fizetni.  Továbbra sem lehet majd ezért tudni, milyen pénzből, mennyit költenek a választók meggyőzésére a pártok.

 

A szövetség szerint a kampányfinanszírozás körülményei zavarosak maradnak, Simicska Lajosék pedig továbbra is halászhatnak a zavarosban. A javaslat változatlanul nem írja elő, hogy a pártok számára azonos és nyilvánosan meghirdetett feltételek szerint lehessen plakáthelyeket bérelni, szórólapokat nyomtatni vagy más kampánytevékenységet folytatni. Éppen ezért változatlanul lehetetlen lesz nyomon követni, hogy a közpénzből kitömött fideszes kiskirályok hogyan és mennyit adnak vissza a pártjuknak, mennyi lenyúlt közpénzt mosnak tisztára a hatalmuk megőrzése érdekében.

 

A teljes cikk a nol.hu-n érhető el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.