Ebből újabb megszorítás lesz, akárhogy nevezi is Matolcsy
A görögöket még megelőzzük, de államadósság-növekedésre, recesszióra, és újabb 200 milliárdos megszorításokra számít az MSZP. A szocialisták reálisnak érzik az Európai Bizottság szomorú prognózisát.
Ebből újabb megszorítás lesz, akárhogy nevezi is Matolcsy

Katona Tamás, az MSZP Baloldali Tömörülés Platformjának alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján ismertette az Európai Bizottság (EB) délelőtt napvilágot látott prognózisát, amely szerint az idei év ismét recessziót hoz Magyarországnak, a gazdaság nem tudja teljesíteni a 3 százalékos hiánycélt, és nőni fog az államadósság. Bírálta a kormányt, amiért nem tud szembenézni a valósággal. Mint kifejtette, már nem csak Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter menekült a tündérmesék világába, hanem Varga Mihály is. Idézte az IMF-tárgyalásokat vezető politikust: "az Európai Bizottság nem szokta eltalálni a prognózisait". 

 

Katona szerint az EB prognózisát alátámasztja az is, hogy tavaly az utolsó negyedévben 2,8 százalékos recesszióban volt a gazdaság, és az Unióban mögöttünk már a válság által padlóra küldött államok vannak csupán: Görögország, Portugália és Ciprus. Mint mondta, még a válság által szintén nálunk erősebben sújtott Spanyolország és Olaszország is jobb eredményeket produkál, mint a magyar gazdaság. Hozzátette, hogy hazánkban tovább nőtt a munkanélküliség, csökkent a foglalkoztatottság és jelentős csökkenés állt be a bérek reálértékében, és a 18 éven aluli gyermekek negyede él igen rossz körülmények között.

 

A cikk folytatása a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.