Dokumentumtár a reformkörök megalakulásának 25. évfordulójára
Idén 25 éve, hogy megalakult a reformköri mozgalom az MSZMP-n belül. A reformkör az államszocializmus válságára kívánt választ adni, a párt irányvonalának megújításával.
Dokumentumtár a reformkörök megalakulásának 25. évfordulójára

A reformkörök és a reform szervezetek kikényszerítették az előrehozott állampártkongresszust, a párt megújítását, szövetséget kötöttek a reformpolitikusokkal az alkotmányos rendszerváltás végigvitelére, a szabad választások kiírására, az ellenzékkel való érdemi tárgyalásokra. A reformkörök ezáltal jelentős szerepet töltöttek be a demokratikus átalakulás, a rendszerváltás feltételeinek megteremtésében.

 

A Reformkörök Országos Tanácskozását éppen 25 évvel ezelőtt, 1989 májusában tartották Szegeden. A jeles évforduló tiszteletére 2014. június 6-án (most pénteken) egy baráti összejövetellel egybekötött tudományos emlékülés is megrendezésre kerül Szegeden, „Államszocializmus után államkapitalizmus vagy közösségi demokrácia?” címmel. A rendezvényt a Reformkörök Alapítvány, az MSZP Csongrád Megyei Szövetsége, a szegedi Közéleti Kávéház Alapítvány, valamint az Internitas Alapítvány szervezi, és minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az egésznapos rendezvényre. Az esemény részletes programját és további információkat ide kattintva olvashatja.

 

Ezúton szeretnénk felhívni Tisztelt Olvasóink figyelmét, hogy az évfordulóhoz és a rendezvényhez kapcsolódva a Baloldali.hu hamarosan dokumentumtárat hoz létre, amely elérhető lesz honlapunkon. A dokumentumtár összeállításához várjuk az Önök együttműködését is! Ha hozzájárulna a dokumentumtár gazdagításához, és van az eseményhez kötődő dokumentuma, fényképe vagy egyéb emléke, küldje be nekünk az [email protected] e-mail címre! A beküldött dokumentumok hamarosan megtekinthetők lesznek a Baloldali.hu virtuális dokumentumtárában.

 

A dokumentumtár megnyitásáig olvassák el az első áttekintő, emlékező írást a reformmozgalomról a cikk alján, a kapcsolódó dokumentumok menüpont alatt!

Kapcsolódó dokumentumok

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.