Díszpolgári címre jelölte Tulassay Tivadart a fővárosi MSZP
Mások mellett Tulassay Tivadar gyermekgyógyász akadémikust is budapesti díszpolgári címre jelölte a Magyar Szocialista Párt - közölte Horváth Csaba.
Díszpolgári címre jelölte Tulassay Tivadart a fővárosi MSZP

Az MSZP díszpolgári címre jelölte Tulassay Tivadar gyermekgyógyász akadémikust, aki tudományos és közéleti tevékenységével széleskörű társadalmi elismerést vívott ki, Szinetár Miklós rendezőt a kultúrában betöltött missziójáért, Kovács Gábor befektetőt, műgyűjtőt a kortárs képzőművészet felkarolásáéért, Koltai Lajos operatőrt, rendezőt filmművészeti munkásságáért és Dávid Géza kajak-kenu edzőt a sportolók felkészítésében elért eredményeiért.


"Reméljük, a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-KDNP-frakciója képes lesz átlépni saját árnyékát, megfontolja javaslatainkat és hozzáteszi a magáét egy közös alapokon építkező sokszínű város megteremtéséhez" - írta Horváth Csaba.


Tulassay Tivadar - aki 2003 óta vezette a Semmelweis Egyetemet - vasárnap az intézmény honlapján jelentette be, hogy lemond rektori posztjáról. Döntését azután hozta meg, hogy az egyetem szenátusa visszavonta Schmitt Pál köztársasági elnök doktori címét. Indoklásként kifejtette: az elmúlt napok egyetemi testületi döntései vitathatatlanul hozzá kötődnek, s ugyanezért érezhetővé vált a személye iránti bizalomvesztés a felügyelő hatóságnál. Hangsúlyozta, hogy a szenátus döntését támogatja, és fenntartja, hogy az egyetem a Schmitt Pál államfő kisdoktori dolgozatával kapcsolatos munka során a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el.

 

A távozó rektor mellett - akinek megbízatása június 30-án járt volna le - hétfőn tüntetést tartottak az egyetem oktatói, hallgatói, és dolgozói. A Magyar Orvosi Kamara elnöksége pedig közleményt juttatott el az MTI-hez, annak a reményének hangot adva, hogy Réthelyi Miklós nem fogadja el a Semmelweis Egyetem rektorának lemondását, s ezzel megerősíti az intézmény autonómiáját.

 

Március 30-án a Semmelweis Egyetem szenátusa arról döntött, hogy - ahogyan a szaktárca és az oktatási államtitkárság is - egyhangúlag támogatja Szél Ágostonnak, az egyetem jelenlegi általános rektorhelyettesének rektori pályázatát. (MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.