Devizahitelek: senki se jár jól
December végéig kivezethetik a devizahiteleket, de senki sem fog ezzel túl jól járni. Az állam nem adna sok pénzt, a bankokra nagy teher hárulna, de a devizások nem járhatnának így se jobban, mint ha forinthitelük lenne – ez derül ki a Fidesz erős embereinek szavaiból.
Devizahitelek: senki se jár jól

Ha lesz egy újabb adósmentés, akkor annak költségét alapvetően a bankoknak kell viselniük – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott interjúban. A devizahitelesek ügyével a hétvégi frakcióülésen foglalkozik a Fidesz, a párt vezetői egymás után fejtik ki véleményüket a témában.

 

Lázár János miniszterelnökségi államtitkár például egy hódmezővásárhelyi lakossági fórumon közölte azt: december végéig megoldás születik a devizahitelesek problémáira, mert "megszűnik a devizahitel". Hozzátette azonban: csak a lakáshitelekről van szó, a gépjárműkölcsönöknél, áruhiteleknél ez nem lesz így. A vásárhely.24 hírportál beszámolója szerint Lázár azt mondta: a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint azok, aki forintban vették fel a kölcsönt.

 

Másként beszélt azonban ugyanerről Rogán. Szerinte annyi biztos, hogy lesz devizahitel-mentő javaslat a parlament napirendjén, de nem lehet azt mondani, hogy az év végével kivezetik a devizahiteleket. Szerinte mind a bankszövetség, mind pedig a jegybank javaslata megvalósítható, és az adósok érdekképviseleti szervezeteinek bevonásával döntenek majd arról, melyiket válasszák.

 

Mindkettejük érvelésében azonban egységesen szerepelt, hogy a bankok átverték az ügyfeleket, ezért nekik kell a számlát állniuk. Lázár azt mondta: a pénzintézetek a devizahitelek árfolyamváltozása és a kamatszámítás tekintetében csapták be az ügyfeleket a nem megfelelő tájékoztatással. Rogán szerint ezért kell most igazságot szolgáltatni, az elvárás, hogy a devizások törlesztőrészlete érdemben csökkenjen, mentesüljenek az adósok az árfolyamkockázat alól, és mindenkinek segítsenek "akinek a lakása veszélyben van".

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.