Csalásra használhatják a külhoniakat
A kettős állampolgárságú külhoni magyarok számának "titkosítása" nemcsak lehetőséget ad a választás tisztaságának befolyásolására, de talán éppen ez a célja. Ezt erősíti, hogy a most napirenden lévő fideszes javaslatot komoly érvekkel továbbra sem tudják alátámasztani a kormánypártok.
Csalásra használhatják a külhoniakat

Emellett a jelölő szerveztek között csökkenti az esélyegyenlőséget a kampányban, hiszen a kormánynak, így a Fidesznek "hivatalból" megvannak az elérhető potenciális szavazók adatai, ám az ellenzéki pártok üzenetei nem juthatnak el hozzájuk.



Álságos a magyar állampolgárságot szerzett határon túli magyarok statisztikai adatainak titkosságát célzó Fidesz-javaslat, hiszen az lehet a célja, hogy szabad kezet kapjanak. Ha 2014 tavaszán szoros választási eredmény születne, akkor a külhoniak által levélben leadott voksokkal a szükséges mértékben hozzátoldhatnak a választási adatok ismeretében az eredményhez - mondta lapunknak Tóth Zoltán. A választási szakértő emlékeztetett: Oroszországban és Belorussziában többször előfordult, hogy a választásokon hirtelen "előkerült" több százezer vagy esetenként milliós nagyságrendű szavazat - állítólag az ellenőrizhetetlen "zárt katonai körzetekben" adták le őket. Tóth a határon túli magyarok kedvezményes honosítása, illetve választójoguk megadása óta figyelmeztet a választás tisztaságával kapcsolatos aggályokra.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.