Csak kampányol a Fidesz a családokkal
Az éhes gyerekek országa lett Magyarország, egymillió gyermek él szegénységben, félmillióan éheznek, a gyermekvállalás pedig az egyik fő szegénységi kockázattá vált - jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó. Az MSZP elnökségi tagja emlékeztetett arra: a szocialisták három éve követelik, hogy a kevesebbet keresők is részesüljenek a gyermekek után járó adókedvezményből.
Csak kampányol a Fidesz a családokkal

Két éve, 2011-ben a két szülőnek csaknem 500 ezer forintos, tavaly pedig 620 ezer forintos keresetre volt szüksége ahhoz, hogy a teljes, havi 99 ezer forint adókedvezményt érvényesíteni tudják, ennek pedig csak a háromgyermekes családok töredéke felelt meg. A szocialista politikus szerint a kormány hiába ígéri a családi adókedvezmény kiterjesztését, továbbra sem részesül belőle minden, gyermeket nevelő család. Idézte Zsigó Róbert Fidesz-szóvivőt, aki a hétvégén azt mondta: egy olyan család, amelyben két átlagos keresetű, vagyis bruttó 230 ezer forint fizetéssel rendelkező szülő legalább három gyermeket nevel, havonta csaknem 39 ezer forinttal több pénzhez jut. Bangóné szerint a dolgozók 66 százaléka nem keres ennyit, így a családi adókedvezmény kiterjesztésének ígérete csak kampányfogás a Fidesztől.
 

Az ellenzéki politikus szavaira a Fidesz úgy reagált: a Gyurcsány-Bajnai-szövetség sosem a magyar családok, hanem a bankok és a multik mellé állt. Kijelentették, a kormány segély helyett munkát kínál a szülőknek a leghátrányosabb térségekben is, a rászoruló gyermekeket pedig ösztöndíjprogramok, ingyenes tankönyvcsomag, szociális étkeztetés és nyaralás segíti.

 

A teljes cikket a Népszava oldalán olvashatja.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.