Busásan kifizeti Orbán a rezsicsökkentést az adófizetők pénzén
A rezsicsökkentés veszteségeit adja vissza az E.ON-nak Orbán Viktor az adófizetők pénzéből - így összegezte az MSZP elnökségi tagja, Tóth Bertalan a német multi és a magyar állam között köttetett, részleteiben nem ismert megállapodást, amelynek értelmében 350 milliárd forintot fizet Magyarország a gáztárolókért és a bennük lévő földgázért.
Busásan kifizeti Orbán a rezsicsökkentést az adófizetők pénzén

Az ellenzéki párt a Magyar Villamos Művek közgyűlésének időpontjához igazította tájékoztatóját, amelyen a társaság az E.ON gázüzletágának megvásárlásáról határozott. Ezzel kapcsolatban Török Zsolt, a Szocialista Párt szóvivője kijelentette: miközben Orbán Viktor nagy hangon a multik ellen harcol, a háttérben mindig paktumokat köt velük és az adófizetők pénzén kártalanítja őket. 

 

Tóth Bertalan, elnökségi tag kijelentette: kilenc hónappal ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és az E. ON vezére, Johannes Teyssen a nyilvánosság kizárásával, titkos szándéknyilatkozatot írt alá, amelynek tartalma a mai napig ismeretlen. Hozzátette: a kiszivárgó hírek szerint 260 milliárd forintért vásárolja meg a magyar állam a német cég gáztározóit, valamint további 90 milliárdot fizet a bennük lévő földgázért. Tóth kijelentette: a veszteséges német vállalkozás piaci becslések szerint 12-90 milliárd forint körüli áron lenne értékesíthető a piacon, miközben Magyarország ennek sokszorosát fizeti érte. Az ellenzéki politikus szerint ennek magyarázata, hogy így fizetik ki a lakossági energiaellátásban is érdekelt vállalat veszteségeit, amelyet a rezsicsökkentés miatt szenved el.

 

A teljes cikk a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.