Bukott a kétharmad. Kész
Kész Zoltán, a balliberális pártok által támogatott független jelölt nyerte a veszprémi időközi választást. Hiába kampányolt nagy erőkkel a kormánypárt, hiába jelentek meg ezúttal is kamupártok, Kész 45 százalékos részvétel mellett csaknem tíz százalékot vert a fideszes jelöltre.
Bukott a kétharmad. Kész

Kész Zoltán, a balliberális pártok által támogatott független jelölt nyerte a veszprémi időközi választást. Hiába kampányolt nagy erőkkel a kormánypárt, hiába jelentek meg ezúttal is kamupártok, Kész 45 százalékos részvétel mellett csaknem tíz százalékot vert a fideszes jelöltre. Ezzel végérvényesen bukott a kétharmad, az április tapolcai választással pedig tovább olvadhat a kormánypártok parlamenti többsége.

 

Simán - csaknem tíz százalékot verve a fideszes jelöltre - elhozta a veszprémi választókörzet parlamenti mandátumát Kész Zoltán, aki mögé a baloldal, a liberálisok és civil szervezetek is felsorakoztak. A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint csaknem 45 százalékos részvétel mellett Kész a szavazatok 42,7 százalékát szerezte meg. Némedi Lajosra, a kormánypártok jelöltjére a választópolgárok 33,6 százaléka, Varga-Damm Andreára, a Jobbik jelöltjére 14,1 százaléka szavazott, Gerstmár Ferencet, az LMP jelöltjét 4,57 százalék támogatta.

 

"Köszönöm Veszprémnek és mind a 24, a körzetembe tartozó településnek, érzem a felelősséget" - mondta lapunknak Kész, hozzátéve, tudja, hogy nagyon sokan várták ezt az eredményt, amivel megszűnt a kétharmad. "Mostantól Veszprém a józan ész városa" - jelentette ki az újdonsült parlamenti képviselő, aki szerint a veszprémiek azt üzenték a kormánynak, nem tűrik el a lopást, azt üzenik, elég volt.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.