Budapesten vezet a demokratikus ellenzék
Budapesten a demokratikus ellenzék továbbra is megelőzi a Fideszt - derül ki az Ipsos előző három havi felméréseiből. Závecz Tibor véleménykutatási igazgató lapunknak elmondta: szeptemberben a fővárosban a Fideszre a választók 26 százaléka szavazott volna, a demokratikus ellenzékre pedig 31 százalék.
Budapesten vezet a demokratikus ellenzék

Októberben a kormánypárt erősödött Budapesten, akkor 28-25 százalékos volt az arány, novemberben viszont a Fideszre 25, míg az MSZP-re, az Együtt-PM szövetségre, illetve a Demokratikus Koalícióra 29 százalék szavazott volna. Ezekből az adatokból kiderül, a fővárosiak 26 százaléka szimpatizál a kormánypárttal, 28 százaléka viszont baloldali vezetést akar Budapestnek.

 

A választási felkészülés jegyében még csütörtök este az MSZP budapesti küldöttértekezlete egyhangúlag megszavazta a szocialisták fővárosi választási stratégiáját és főpolgármester-jelöltté választotta Horváth Csabát. A testület 99 százalékos többséggel a párt fővárosi önkormányzati listáját is elfogadta.

 

A stratégia szerint a 2014-es választásokon nem elég pusztán legyőzni a Fideszt, nem elég a jelenlegi városvezetés hibáit javítani, hanem új irányt kell szabni. Budapest az ország szerves része, fejlődése Magyarország jövőjét is meghatározza - fogalmaznak a dokumentumban, amely szerint a várospolitikai stratégia éppen ezért nyitott, párbeszédre törekvő és megegyezések alapján irányító városvezetést hirdet. A főváros következő, baloldali vezetése számára kötelezővé teszi a szociális válság mérséklését, a meglévő források ésszerű felhasználását.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.