Botrány botrány hátán
0 inShare Rezsiátverés, trafik- és földmutyi, vak komondor, tankönyvkáosz, szegénységi csúcs, NAV-botrány, államilag irányított korrupció - a szocialisták szerint ez jellemezte a kormány munkáját 2013-ban.
Botrány botrány hátán

A rombolás évében többen hagyták el az országot, mint az 1956-os forradalom idején. Az MSZP azt ígéri, ha 2014-ben győznek, a kormányváltás után hozzákezdenek az ország újjáépítéséhez.

 

A tavalyi esztendő az MSZP szerint a rombolás éve volt, amely a "nagy rezsiátveréssel" kezdődött. Januárban nőtt a munkanélküliség, a pályakezdő fiatalok 20 százaléka nem tudott elhelyezkedni. Kiderült, hogy a társadalombiztosítási alapok 120 milliárdos hiánnyal zártak 2012-ben, ugyanakkor a kormánypárti polgármesterek busás jutalomban részesültek, és bár a felháborodás nyomán e pénzek nagy részét visszafizették, az állami nagyvállalatoknál az év végén is zajlott az osztogatás - olvasható a szocialisták összegzésében, amelyben sorra vették, mi történt januártól decemberig az országban.

 

Februárban egyebek mellett a kényszernyugdíjazás borzolta a kedélyeket: a tiltakozások ellenére az Orbán-kormány tízezres nagyságrendben távolított el embereket állásukból - emlékeztetett az MSZP. Egy 12,5 milliárd forintos kábelmutyi mögött a KDNP-s Seszták Miklós neve merült fel, aki azóta sem adott magyarázatot az ügyre. A szocialista Gőgös Zoltán az év második hónapjában szólította fel Fazekas Sándort, hogy nyilvánosan vitassa meg a földpályázatok ügyet, ám ennek a miniszter azóta sem tett eleget.

 

A márciusi hókáosz, amelyben autósok ezrei rekedtek az utakon és tízezrek maradtak áram nélkül megmutatta az "Orbán-kormány felkészületlenségét és pökhendiségét" - írták a szocialisták. Ebben a hónapban 25 ezerrel többen kerestek az állást, mint egy évvel korábban, és már minden család "érezhette a bőrén, hogy az egymillió új munkahely ígérete a tündérmesék homályába vész". Márciusra sosem látott csúcsra ért az adósság, illetve Orbán és kormánya ekkor újabb pofonokat kapott: Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára hevesen bírálta a demokrácia leépítésére tett kísérletet.

 

A folytatás a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.