Botka: tőlem várható leginkább, hogy felkavarjam az állóvizet
Kényelmes lenne tovább építeni Szeged városát, csakhogy a politikusnak nem az érdekei fontosak, hanem az értékek, amiket képvisel. Ezért vállalta el Botka László a miniszterelnök-jelöltséget, amiben a szocialista párt elnöksége megerősítette.
Botka: tőlem várható leginkább, hogy felkavarjam az állóvizet

Szerinte még legalább egymillió szavazójuk hiányzik a Fidesz legyőzéséhez. Ehhez új kormányzóképesség kell és mindenkit meg kell győzniük, hogy ha leváltják a Fideszt, nem a 2010 előtti világ tér vissza. Az is kiderülhet, a baloldali politikai szereplők közül ki akar komolyan kormányváltást és ki nem.

 

- Felkészült rá, hogy bemenjen az oroszlán barlangjába? Molnár Gyula pártelnök lapunknak azt mondta, aki meg akar mérkőzni Orbán Viktorral, annak be kell menni az oroszlán barlangjába, ráadásul előtte még csatákat is kell vívnia.

- Én megtanultam, hogy a politikusnak akkor van hitele a választók előtt, ha egyértelművé teszi, miben hisz és emellett ki is áll. Az nem működik, ha a kormányváltást akaró baloldali demokratikus pártok a következő hónapokban is egymással civódnak, veszekednek. Ha nem mutatnak fel egy egységes kormányzóképes alternatívát, akkor az oroszlán külön-külön fal fel bennünket és a legkevésbé sem lesz esélyünk semmiféle győzelemre. Azért jeleztem immár bő egy hónapja, hogy az utolsó pillanatban vagyunk. Mindenki gondolja végig, hogy a túlélés a célja, vagy a győzelem.

- Molnár Gyula utalt arra is, megpróbálják önt az előválasztás ügyében megpuhítani. Ezek szerint nem sikerült. De ön meg tudja puhítani a többi pártot?

- Ha engem valamivel nem lehet vádolni, az az, hogy rettegnék bármiféle választástól. Az egész életem a választásokról szól. Hetet nyertem húsz év alatt, tudom, hogy meg kell küzdeni a bizalomért. A mai magyar politikai helyzetben 2017 tavasza az utolsó lehetőség arra, hogy egységes, kormányzóképes, demokratikus alternatívát tudjunk állítani az Orbán-rendszerrel szemben. Az elmúlt két évben szinte csak arról beszélnek az ellenzéki politikusok és elemzők, hogy milyen szabályok alapján és kik között tartsanak előválasztást. Két éve nézik ezt a műsort a választóink, ahelyett, hogy érdemi problémákról, programról és megoldásokról beszélnénk nekik. Ez a valódi semmittevés, ez az, amikor a politikusok tényleg csak magukkal vannak elfoglalva. A választók, ahogy a számok is mutatják, ezt már elképesztően unják. Amennyiben a következő hónapokban a magyar politikai élettől idegen előválasztási csatározásokat tartunk, annak csak egy nyertese lesz: Orbán Viktor.

A teljes interjú a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.