Botka: Orbánnak és Gyurcsánynak is távoznia kell
"A 106 egyéni választókerületi mandátum elnyerhető, de a hadviselés áldozatokkal jár. Azok, akik már eljátszották esélyüket, s a választók bizalmát, vonuljanak vissza" - mondta többek között Botka László országértékelő beszédében arról, ki kíván-e egyezni Gyurcsány Ferenccel. Molnár Gyula, az MSZP elnöke szerint aki győzni akar, az megállapodik, mert a közös cél az ország megjavítása.
Botka: Orbánnak és Gyurcsánynak is távoznia kell

"Magyarországon fellendülés az lesz, ha Orbán Viktor elveszíti munkáját. Mi ezen fogunk dolgozni" - fogalmazott Molnár, majd átadta a szót pártja miniszterelnök-jelöltjének. Botka lesújtó helyzetértékelés után programot hirdetett, s az egyenlőbb, igazságosabb Magyarország igényét megfogalmazva Orbán Viktor mellett néhányszor "beleszállt" Gyurcsányba is.

 

Új esély - ez szerepelt az MSZP Szabad Sajtó Alapítványa által rendezett országértékelő rendezvény szónoki pulpitusán. A fővárosi Daniubius Flamenco Hotel báltermében gyűltek össze ugyanis a szocialisták, hogy a Szabad Sajtó Alapítvány által felkért pártelnököt és szocialista miniszterelnök-jelöltet meghallgassák. Az alapítvány kuratóriumi elnöke, Krántitz László azzal vezette fel a beszédeket, hogy két olyan ember fog most - a politikai évértékelő beszédek szezonjának lezárásaként - fölszólalni, akik ismerik Magyarország helyzetét, ismerik Magyarországot, s megoldást akarnak találni a problémákra.

"Ha helyesen tesszük fel a kérdéseket, akkor nagyobb az esély arra, hogy helyes választ adjunk rá. Akarjuk-e, hogy ez a párt a szövetségeseivel együtt 2018-ban megnyerje a választást. Ez a kérdés ma" - kezdett erősen Molnár Gyula. Az MSZP elnöke szerint ez a kérdés pártjában nem, legfeljebb reménybeli partnereik körében kérdéses, az MSZP ugyanis elkötelezett a jövő évi választási győzelem mellett. "Már csak azért is, mert ez nem egy választás lesz 2018-ban, hanem ez "A" választás lesz" - fogalmazott Molnár, a győzelmi esélyeket megkérdőjelezőknek pedig azt üzente: igenis van esély, hiszen ma tízből hét ember változást akar. Nekünk épp a változást akarók nagyon széles szövetségét kell megszervezni", ezzel fognak foglalkozni a következő időszakban. Olyan miniszterelnök-jelöltet választottak, s olyan jelölt-jelölti ajánlattal állnak elő partnereik számára, amellyel  "a lehető legkönnyebb választás elé állítjuk a szavazókat". 

 

A kérdés, ami a 2018-as országgyűlési választáson eldöntendő: egyetért-e azzal, ami az elmúlt hét évben történt. Úgy gondolja-e bárki, hogy az Orbán-kormány jól végezte-e a dolgát, hogy sikerre vitte az országot. Molnár szerint az is eldöntendő kérdés lesz a szavazólap felett, hogy akarja-e bárki, hoyg Habony Árpád további festményeket vihessen haza, vagy hogy Vajna András és felesége óránként többet keressenek, mint egy átlagos magyar család egész éves megélhetése. "Ha valaki szerint ez helyes és jó, akkor rájuk szavaz, vagy otthon marad, ami lényegében ugyanaz" - fejtette ki Molnár, hozzátéve azt is: "aki pedig egy még radikálisabb, még szélsőségesebb, még jobban gyűlölködő országban akar élni, az azokat választja, azokra szavaz, akik most ugyan cukiságot ígérnek, ám a gárdamellényük ott lóg a szekrényben".

 

A beszámoló a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.