Botka Lászlóban négyszer többen bíznak, mint Gyurcsányban
Az emberek többsége szerint Botka Lászlónak, az MSZP miniszterelnök-jelöltjének több esélye van Orbán Viktor legyőzésére, mint Gyurcsány Ferencnek - derült ki a Závecz Research által készített ezerfős, reprezentatív felmérésből, ami azt is vizsgálta, hogy hogyan változott a Demokratikus Koalíció elnökének megítélése az utóbbi időben.
Botka Lászlóban négyszer többen bíznak, mint Gyurcsányban

Négyszer annyian bíznak Botka Lászlóban, mint Gyurcsány Ferencben, a megkérdezettek 44 százaléka szerint az MSZP kormányfőjelöltje alkalmasabb Orbán legyőzésére, míg a DK elnökére csak 11 százalék voksolt.

A választópolgárok elég nagy hányada, 45 százalék nem tudott válaszolni erre a kérdésre. Főleg a fiatalok és a pártot nem választók számára jelent nehézséget ezen alternatívában állást foglalni - áll a kutatásban.

A középkorúak, az érettségizettek és diplomások, a fővárosiak körében az átlagosnál is nagyobb azok aránya, akik Botka győzelmi potenciálját tartják erősebbnek. Az LMP és a Fidesz táborában nagyon karakteres az álláspont a Botka-Gyurcsány esélylatolgatásban, az előbbi javára: 66%-8% illetve 49%-11%. A DK támogatói inkább a saját elnökük erejében hisznek, 59%-31% arányban. Egyértelmű a szocialista szimpatizánsok véleménye is: 63 százalékuk Botkában látja az ellenzék győzelmi lehetőségét, igaz viszonylag sokan, 27 százaléknyian inkább Gyurcsánnyal tudják azt elképzelni. A párt nélküliek 34 százaléka a szocialista politikust értékeli erősebbnek, 7 százaléka a DK elnökét - írja az Index a kutatás eredményéről.

A cikk a Népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.