Boldogan masíroznak a nácik Magyarországon
Szélsőjobboldali szervezetek közösen ünneplik meg a betiltott Magyar Gárda megalapításának ötödik évfordulóját szombaton a fővárosban. A Hősök terére hirdetett rendezvényt a rendőrség megtiltotta, ám a bíróság hatályon kívül helyezte ezt a döntést. A rendőrség határozott fellépést ígért minden jogsértő cselekedet ellen.
Boldogan masíroznak a nácik Magyarországon

Nemzeti seregszemle elnevezésű rendezvényen veszik újra birtokba szélsőségesek a Hősök terét szombaton. Információink szerint a Kárpát Haza Őrei Mozgalom rendezésében emlékeznek meg a Magyar Gárda ötödik születésnapjára.
 


A Magyar Gárdát 2007. augusztus 25-én alakították meg: 56-an tettek esküt a budai Várban. A szervezet a kezdetektől nagy vitákat váltott ki, már az alapítást antifasiszta demonstrációk kísérték. 2009. júliusában jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet a Fővárosi Ítélőtábla, mert felvonulásai sértették mások jogait és szabadságát, a konfliktusok feloldása helyett inkább szították azokat, és az erőszak veszélyét váltották ki.
 


A hétvégi seregszemlén részt vesz és beszédet mond a Jobbik elnöke. A rendezvényen ott lesz lényegében a teljes szélsőjobb: a Magyar Nemzeti Gárda és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Betyársereg, a Nemzeti Őrsereg valamint a „nemzet lelkészeként” beharangozott ifj. Hegedűs Lóránt.A Belügyminisztérium a Népszabadság érdeklődésére arról adott tájékoztatást, hogy az idén tavasszal egy magánszemély jelentett be a gyülekezési törvény hatálya alá eső rendezvényt a budapesti Hősök terére. A BRFK a rendezvény megtartását megtiltotta. A rendezvény szervezője azonban jogorvoslati kérelemmel élt, a bíróság pedig hatályon kívül helyezte a BRFK tiltó határozatát.

 

A teljes cikket a 168 Óra Online-on olvashatják.
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.