Bizonyított csalás: meg kell ismételni a választást Baján
A bíróság helyt adott az Együtt-PM és az MSZP indítványának, egyetlen szavazókörben rendeltek el újboli voksolást. A döntés indoklásából kiderül: egyértelmű a szavazók szervezett szállítása, és az alkalmas volt a választók befolyásolására.
Bizonyított csalás: meg kell ismételni a választást Baján

A Kecskeméti Törvényszéki döntése értelmében meg kell ismételni a bajai időközi önkormányzati választáson a szavazást abban a szavazókörben, amelyben csalás gyanúja merült föl. A törvényszék végzésében megváltoztatta a Területi Választási Bizottság választás eredményét megállapító határozatát, mert bizonyítottnak tartja, hogy a Baja 3. sz. egyéni választókerületének (itt rendezték az időközi választást) 32. számú szavazókörben kampánycsend-sértés történt.

 

Az adott szavazókör eredményeit megsemmisíti, és a szavazást megismételteti. A döntés ellen jogorvoslatnak már nincsen helye, tehát mindenképpen újból voksolnak majd az ott élők.

 

Mint ismert, lényegében egyetlen szavazókörben dőlt a szeptember 22-i bajai időközi választás. A szavazókörök adatainak elemzéséből kiderül: a 3. önkormányzati egyéni választókerület öt szavazóköréből háromban nyert az MSZP-E14-DK közös jelöltje, Teket Melinda, míg kettőben a fideszes Kovács Csaba győzedelmeskedett. Az összesítésben Kovács 61 szavazatnyi különbséggel, 467 szavazattal nyert, míg Teket 406 szavazatot kapott (a Jobbik és az LMP jelöltje 82, illetve 41 szavazattal nem rúgott labdába).

 

Az alulmaradt MSZP és Együtt óvást jelentett be arra hivatkozva, hogy választási csalás történt a 3. számú szavazókörben, de a megyei területi választási bizottság szerdán minden beadványt elutasított, viszont a bírósági fellebbezés lehetősége megmaradt, amivel a három párt élt is.

 

A teljes cikk a hvg.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.