Beelőzte a baloldali ellenzék a Fideszt
Folytatódott a Fidesz-KDNP népszerűségvesztése a Tárki januári mérése szerint, míg az ellenzéki pártok közül a DK hirtelen növekedését emelte ki a véleménykutató az eredményeket ismertető szerdai közleményében.
Beelőzte a baloldali ellenzék a Fideszt

Először fordult elő, hogy a baloldali ellenzék pártjait összesítve többen támogatják, mint a Fideszt. A Tárki legfrissebb mérése szerint a kormánypártra a biztos pártválasztók 41 százaléka szavazna egy "most vasárnapi" választáson, míg a balliberális ellenzék pártjaira (MSZP, DK, LMP, Együtt, PM) összesen 42 százalék voksolna. A teljes népesség körében pedig fej fej mellett áll a két tábor. Igaz, az ellenzékiek eredményét nem lehet automatikusan összeadni, hiszen nem borítékolható sem a teljes összefogás, sem az, hogy egy ilyen esetben a választók ugyanakkora hányada szavazna rájuk, mint külön-külön.

 

A Tárki januári felmérése szerint – melyet az MTI-n tettek közzé – a kormánypártok támogatottsága a teljes népesség körében nem változott jelentősen, januárban 24 százalékon áll a novemberi 25 százalék után, a pártválasztók között azonban 41 százalékra csökkent az érték a korábbi 45-ről. A felmérés szerint október óta összességében 14 százalékponttal esett a Fidesz-KDNP támogatottsága ez utóbbi körben, és mindkét csoportban a 2013 elején mérttel azonos szinten áll a párt.

 

A cikk a NOL.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.