Az MSZP több szerénységet várt volna Orbán Viktortól

Az MSZP több szerénységet várt volna Orbán Viktortól a kecskeméti Mercedes-gyár megnyitója alkalmából, ugyanis a mai, unortodox gazdasági viszonyok közepette egy ehhez hasonló léptékű beruházás magyarországi megvalósulása gyakorlatilag elképzelhetetlen lenne - írja a párt az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében.

Hangsúlyozzák, kár, hogy a miniszterelnök önfényező beszédében a menekülő vállalkozásokról, a szétdúlt szakképzésről, a munkahelyteremtés csődjéről nem ejtett szót. Mint írják, a szocialista kormányok idején Kecskemétre hozott Mercedes-gyár jó példája a kölcsönös bizalomra épülő és építő, a magyar munkavállalók és kkv-k, valamint a külföldi partnerek érdekeit egyaránt szem előtt tartó gazdaságpolitikának. Ez a korábbi, konszenzuskereső politikán nyugvó beruházás közvetlenül 2500, közvetve pedig további tízezer új, adófizető munkahelyet jelent Magyarországnak.


A legújabb Mercedes-modellek gyártására létesített üzem Magyarországra hozatala már 2008-ban is hatalmas sikernek számított. "Ám a mai, unortodox gazdasági viszonyok közepette egy ehhez hasonló léptékű beruházás magyarországi megvalósulása gyakorlatilag elképzelhetetlen" - hangsúlyozzák.

"Már csak ezért is több szerénységet vártunk volna tehát Orbán Viktortól" - fogalmaz a közlemény. Az MSZP szerint az önfényezésen túl a miniszterelnök arra sem tért ki, hogy mekkora állami forrás áll rendelkezésre felnőtt- és átképzésre a kecskeméti Mercedes-gyár munkavállalói igényeinek teljesítésére. Ez éppúgy nem világos, mint az, hogy általában mit tervez a kormány az elmúlt két évben sikeresen szétszervezett szakképzés és felnőttképzés területén - olvasható a szocialisták közleményében.

A miniszterelnök szerint a kecskeméti Mercedes-gyár megnyitása az utóbbi idők egyik legjelentősebb sikere Magyarországnak. Orbán Viktor az üzem ünnepélyes avatásán csütörtökön úgy fogalmazott: Kecskemét a magyar járműipar újabb erődítménye, amely egy lépéssel közelebb visz ahhoz a célhoz, hogy Magyarország a világ autóiparának egyik termelési centruma legyen.

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.