Az MSZP támogatja az "oligarchabizottság" létrehozását
Az MSZP-frakció biztosítja a szükséges aláírásokat, hogy létrejöhessen az a Jobbik által kezdeményezett parlamenti vizsgálóbizottság. Az MSZP a földügyeket is kivizsgáltatná.
Az MSZP támogatja az

A két ellenzéki képviselőcsoportnak összesen 93 tagja van, így - mivel az országgyűlési törvény szerint a vizsgálóbizottságot létre kell hozni, ha azt a képviselők legalább egyötöde, 78 indítványozza - összegyűlhet a testület megalakításához szükséges számú aláírás. A bizottság felállítását az LMP is támogatja, a Fidesz viszont ellenzi.

 

Vona Gábor Jobbik-elnök május 8-án jelentette be, hogy vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik a Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli cégbirodalom állami megrendelései jogszerűségének átvilágítása érdekében.

 

Tóbiás József most azt is közölte, hogy az MSZP ugyancsak vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezi az állami földbérletpályázatok ügyében, és ehhez várják a többi ellenzéki párt támogatását. Az ellenzék az elmúlt hetekben számos alkalommal kifogásolta a földpályázatok eredményeit, a bírálati szempontok átláthatatlanságát.

 

Arra a kérdésre, hogy a szocialisták miért nem vettek részt az "oligarchabizottság" létrehozása érdekében a Jobbik által szervezett egyeztetésen, a frakcióigazgató azt mondta: szükségtelennek tartották a megbeszélést, az MSZP ugyanis az előterjesztés ismeretében biztosítja a kellő számú aláírást a testület megalakításához, minden további kérdést pedig már ott kell majd tisztázni.

 

Tóbiás József emellett bírálta, hogy az elfogadott napirend alapján keddre virradó éjszaka, négyórás időkeretben tárgyal a parlament a távközlési adó bevezetéséről. Mint mondta, az ügy súlya nappali és ennél alaposabb vitát indokolna.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.