Az MSZP független bizottsággal vizsgáltatná a pályázatokat
Az MSZP független jogászokból, közbeszerzési szakértőkből álló bizottságot kér fel a dohányboltpályázatok ügyének feltárására, mivel a szocialisták szerint bebizonyosodott, hogy az ügyészség megpróbálja eltussolni a trafikügyet.
Az MSZP független bizottsággal vizsgáltatná a pályázatokat

Erről Lukács Zoltán szocialista frakcióvezető-helyettes számolt be kedden sajtótájékoztatón.

 

Elmondta: azt várják, hogy a testület megállapításai későbbi jogi eljárások alapját képezhetik. Azt egyelőre nem árulta el, kiket kérnek fel a bizottság tagjainak, de jelezte, hogy már megkezdődtek erről a tárgyalások.

 

Az MSZP-s politikus azzal indokolta a szakértői bizottság létrehozását, hogy az ügyészség megpróbálja eltussolni a trafikügyet, és hivatali visszaélés helyett csak személyes adattal való visszaélés miatt indított nyomozást. Lukács Zoltán szerint ezzel szemben az a hvg.hu által közzétett hangfelvétel, amelyen szekszárdi fideszes politikusok értékelik a jelentkezőket, bizonyíték a hivatali visszaélés megtörténtére. Ha ez nem tűnt fel az ügyészeknek, akkor fennáll a gyanúja, hogy az ügyészség a Fidesz érdekeit szolgálja - jegyezte meg.

 

Azt is mondta: Polt Péter legfőbb ügyész is úgy beszélt a parlamentben, mint ha "a Fidesz vállalati jogásza" lenne.

 

Lukács Zoltán kitért arra is, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) több, a trafikpályázatokat érintő népszavazási kezdeményezést elutasított. Arra kérte az OVB tagjait, ne akadályozzák azoknak a népszavazásoknak a kiírását, amelyeket állampolgári felháborodásból indítványoztak.

 

(MSZP.hu)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.