Az MSZP biztosan indul a 2014-es választáson
Bár Kolláth György alkotmányjogász a héten felvetette, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét, az MSZP biztosan indul a 2014-es választáson. A párt egyébként már meg is kezdte a felkészülést.
Az MSZP biztosan indul a 2014-es választáson

Kolláth György alkotmányjogász szerdán még úgy nyilatkozott, a választási rendszer átalakítása során eljöhet az a helyzet, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kell fontolnia a választástól való távolmaradás lehetőségét. A vele együtt sajtótájékoztatót tartó MSZP-s Ujhelyi István azt mondta: ennek lehetőségét két hónappal ezelőtt diplomaták körében már megemlítette, "és nagyon komoly megütközést keltett, nem a mondandó maga, hanem annak a súlya". "Olyan versenyen elindulni, ahol mi csak legitimizálunk egy antidemokratikus intézményrendszert, ez megfontolandó" - tette hozzá az Országgyűlés szocialista alelnöke.

 

A szocialista párt sajtóosztálya most azt közölte: MSZP - önállóan vagy egy demokratikus összefogás részeként - indul a 2014-es választáson.

 

Az ellenzéki pártok közül eddig a Demokratikus Koalíció vetette fel a választások bojkottálásának lehetőségét. Gyurcsány Ferenc pártelnök tavaly novemberben - a választójogi törvény vitáját megelőzően - azt írta Facebook-oldalán: "hajlik arra", hogy nem szabad részt venni a következő választáson, ha azt a Fidesz által javasolt szabályok alapján tartják meg. 

 

A cikk folytatását az [origo]-n olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.