Az MSZP alapításnak huszonötödik évfordulójára
Földrengésszerű változások zajlottak Magyarország politikai életében 1989 októberében. Az állampárt, az MSZP megreformálásáért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért küzdő reformerek áttörésével az MSZMP kongresszusára összegyűlt küldöttek kimondták egy új, demokratikus baloldali párt, a magát a magyar progresszió örökösének tekintő Magyar Szocialista Párt megalakítását.
Az MSZP alapításnak huszonötödik évfordulójára

Földrengésszerű változások zajlottak Magyarország politikai életében 1989 októberében. Az állampárt, az MSZP megreformálásáért, a demokratikus Magyarország megteremtéséért küzdő reformerek áttörésével az MSZMP kongresszusára összegyűlt küldöttek kimondták egy új, demokratikus baloldali párt, a magát a magyar progresszió örökösének tekintő Magyar Szocialista Párt megalakítását. Ezzel a döntéssel elkezdődött az a nagy átalakulás, ami az ország és mindannyiunk életében meghatározó jelentőségű események sorozatát hozva alapvetően változtatta meg életünket. Ez a döntés teremtette meg a békés átmenet alapjait, annak a lehetőségét, hogy a magyar haladás kikerülhetetlen részeként, a szocialista–szociáldemokrata eszmék örököseként a Magyar Szocialista Párt jelen lehessen a politikai palettán.

 

Huszonöt év nagy idő, egy generáció felnövekedésének ideje. Az elmúlt negyedszázadnyi történetünk bővelkedik eredményes és sikeres években. Három alkalommal alakíthattunk kormányt a választók bizalmából. Részünk és szerepünk volt az ország európai uniós csatlakozásában, és a demokratikus országok védelmi szövetségének, a NATO-nak tagjai lettünk. A 2014-es parlamenti és európai parlamenti választás során elszenvedett vereségünk viszont arra késztet bennünket, hogy újragondolva és a magyar társadalom igényeihez igazítva működtessük azt az örökséget, amit a rendszerváltók - köztük a Magyar Szocialista Párt alapítói - ránk hagytak. 

 

Bízunk benne, hogy új értékalapon megerősödő pártunk méltó örököse lesz a reformidők, az új fényes szelek nemzedékének, és hogy a nehézségeken túljutva, a baloldali értékek mentén, széles társadalmi támogatással tovább gazdagíthatjuk pártunk történetét.

 

Tóbiás József,
az MSZP elnöke

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.