Az MSZP a köztársasági elnökhöz fordul a földtörvény miatt
Az MSZP nyílt levélben fordult a köztársasági elnökhöz, kérve, hogy Áder János ne írja alá az új földtörvényt, hanem megfontolásra küldje azt vissza az Országgyűlésnek.
Az MSZP a köztársasági elnökhöz fordul a földtörvény miatt

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető, valamint Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő a levélben - amelyet pénteken az MTI-hez is eljuttattak - azon véleményének adott hangot, hogy a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvény visszafordíthatatlan károkat okoz az ország számára kiemelkedő fontosságú mezőgazdaságban, állattenyésztésben és élelmiszeriparban.


"A kormány javaslata súlyosan veszélyezteti csaknem százezer, javarészt vidéki munkavállaló sorsát, elértékteleníti mintegy kétmillió magyar földtulajdonos vagyonát" - fogalmaztak.

 

Azt írták, a törvény alkotmányossági szempontból vitatható hatalmat ad a helyi földbizottságoknak, amelyek nyilatkozata ellen a javaslat értelmében "sem felszólalásnak, sem panasznak, sem más jogorvoslatnak nincs helye".


A jogorvoslati lehetőség teljes kizárása mind az alaptörvénnyel, mind az európai normákkal, mind a demokrácia alapelveivel teljes mértékben ellentétes - fogalmaznak levelükben a szocialista politikusok, akik szerint ez lehetőséget teremt a helyi korrupció elterjedésére, "ahogy azt az elmúlt hónapok során láttuk például a nem kevés botránnyal körülvett állami földbérleti pályázatok esetében is".

 

A cikk folytatása a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.