Az MSZP-nek közösségként a közjót kell szolgálnia
Az MSZP-nek az a feladata Tóbiás József frakcióigazgató szerint, hogy közösségként működjön, nyitottan a civil szervezetek felé, s ennek a közösségnek egy célja van: a közjót szolgálni.
Az MSZP-nek közösségként a közjót kell szolgálnia
Az MSZP-nek az a feladata Tóbiás József frakcióigazgató szerint, hogy közösségként működjön, nyitottan a civil szervezetek felé, s ennek a közösségnek egy célja van: a közjót szolgálni.
 

A politikus szombaton Zalaegerszegen, a szocialisták zalai juniálisán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a "Fideszen túli világ összefogásával és támogatásával" egy jobb, erősebb, biztonságosabb Magyarországot kell felépíteni, s ehhez egy erős, "belső demokráciájában szélesre nyitott MSZP-re van szükség".


    
Közölte, a jelenlegi kormányzat egy olyan társadalom kialakítására és annak konzerválására tesz kísérletet, amely "az önrendelkezés jogát, a biztonság élményét, a sorsközösséget, a nemzeti összetartozást teljes mértékben szét akarja verni".


    
A szocialisták frakcióigazgatója - akit Kiss Ferenc zalaegerszegi önkormányzati képviselő úgy mutatott be, mint a párt leendő elnökét - azt mondta: amit Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a norvég alappal és a reklámadóval tesz, elfogadhatatlan szándék a meglévő "autonóm, szuverén, civil kurázsi és vélemény" elfojtására, amelyhez kormányzati eszközöket akar igénybe venni.


    
Hozzátette: a miniszter "nem tiszteli, hogy ma Magyarországon nem minden csak egypólusú", nem csak az ő politikájukat képviselő társadalmi csoportok léteznek, hanem vannak még "a szabadságban, a szuverenitásban, az önrendelkezésben" hívő civil szervezetek, amelyek kiállnak a saját igazukért.


    
Tóbiás József szerint a miniszterelnök és miniszterei "nem tudják eldönteni", mit is képviselnek a reklámadó tervezetét illetően, mert míg a miniszterelnök szerint nincs költségvetési kényszere annak, amit tesznek, addig Lázár János arról beszél, hogy a "legkorruptabb tévé egy kereskedelmi televízió". Ebből az látszik, hogy nem költségvetési tételről van szó, hanem "a szólásszabadságba, az önrendelkezésbe való durva, direkt beavatkozásról" - közölte a frakcióigazgató.


    
A szocialista politikus az MSZP elnöki tisztségével kapcsolatos esélyeit firtató kérdésre azt válaszolta: feladatra jelentkezett. Azt mondta, az elmúlt 25 évben ifjúsági mozgalmi múltjának is köszönhetően megismerte az országot, s az itt élőknek "a reménytelenség, a szorongás helyett kiszámíthatóságot, biztonságot és esélyt" kell adni arra, hogy boldogulni tudjanak.


    
"Nem úgy fogjuk folytatni, ahogy az elmúlt négy-nyolc évben tettük, másképp kell mást csinálnunk" - mondta Tóbiás József, hozzátéve: meg kell érteniük, hogy az embereket nem a politika érdekli, hanem a saját sorsukra adott válaszok, a partnerség.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.