Az intések ellenére beleszaladt a pofonba a kormány
A törvény nemcsak értelmetlen, hiszen az állam az egyik zsebéből a másikba csoportosítja át ugyanazt a pénzt, de a jegybanki függetlenség csorbítása miatt jogellenes is. Az Európai Központi Banknak az Orbán-kormány tranzakciósilleték-törvényéről kedden közzétett véleményét értékelte Szekeres Imre, az MSZP Gazdaságpolitikai kabinetvezetője, országgyűlési képviselő.
Az intések ellenére beleszaladt a pofonba a kormány

Az Európai Központi Bank egyértelmű állásfoglalása a kormány által a Magyar Nemzeti Bankra is kivetett pénzügyi tranzakciós adó jogszerűtlenségéről visszaigazolja az általunk korábban hangsúlyozott véleményt - írta a szocialista politikus. - Ahogy azt már a költségvetési bizottság előtt is világossá tettük, a tranzakciós illeték kiterjesztéséről rendelkező törvény nemcsak értelmetlen, hiszen az állam az egyik zsebéből a másikba csoportosítja át ugyanazt a pénzt, de a jegybanki függetlenség csorbítása miatt jogellenes is - szögezte le Szekeres Imre.  

 

Az is bebizonyosodott, hogy a 2013-as költségvetést homokvárra építette a kormány - mutat rá a közlemény, hiszen: "fiskális szempontból ugyanez vonatkozik az államkincstár megadóztatására is, továbbá az adófegyelem szigorodásából, a reménybeli IMF-megállapodást követő kamatcsökkenésből, valamint a magasabb bérek után beszedett magasabb adó- és járuléktöbbletből remélt több mint 300 milliárd forint is megalapozatlan bevétel".

 

A teljes cikket elolvashatják a Stop.hu-n.
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.