Az emberek rosszabbul élnek, mint a kormányváltáskor
Orbán három éve, árfolyamrögzítés, pénztárgép-csere, "rabszolgamunka törvénykönyve", szakképzési rendszer problémái, árvízi védekezés, trafikmutyi, cukorbetegek, szúnyoginvázió. Ülésezett a parlament. Az MSZP a kormány eddigi hároméves tevékenységét bírálta.
Az emberek rosszabbul élnek, mint a kormányváltáskor

Józsa István a kormány három évéről szólva azt mondta: annak egyenlege negatív, az emberek lényegesen rosszabbul élnek, mint a kormányváltáskor. Ennek okai közé sorolta a jogállam lebontását valamint az elhibázott gazdaságpolitikát.


    
Utóbbiról szólva közölte: évek óta nem növekszik a gazdaság, és bár munkahelyteremtést valamint beruházásokat ígértek, csökkent a munkahelyek száma, az ipari termelés és a beruházások is visszaestek. Még az utolsó független médiumokat is tönkre akarják tenni a kormány  médiaadóval - fogalmazott meg egy újabb bírálatot.


    
Szerinte a kormány "állami szinten intézményesített, törvények által szentesített korrupciót vezettek be, a közpénzekkel való gazdálkodást átláthatatlanná tette".

 

Árfolyamának rögzítéséről szóló javaslat tárgyalása

 

Simon Gábor szerint van még lehetőség, hogy a devizahitelesek megsegítését célzó eszközök bővüljenek. Az előterjesztés egy lehetőség, hogy ne csak toldozgassák-foldozgassák a jogszabályt, hanem az árfolyamgát intézménye folyamatosan létezzen, amíg a devizahitelezés problémája fennáll - mutatott rá, és azt kérte ne halogassák a magáncsőd intézményének bevezetését, arra már évek óta várnak.

 

A beszámoló folytatását az MSZP honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.