Az árvízből ácsol magának nemzetmentő piedesztált a Fidesz
Orbán Viktor kampányjelenlétét ugyan bírálja az MSZP, ám a szocialisták - egyébként az összes párttal egyetemben - fejet hajtanak a az árvízzel küzdők előtt. A hétfői parlamenti ülésnap frissülő összefoglalója.
Az árvízből ácsol magának nemzetmentő piedesztált a Fidesz

14:49 - Száguld a foglalkoztatottságCzomba Sándor szerint Európában öt tagállam volt képes a válság előtti időszakra visszavinni - Németországon kívül többek között Magyarország ez a példaértékű állam. Az államtitkár szerint a kivándorlás a régiós átlag alatt van, a foglalkoztatottakból pedig 140 ezerrel több van mint egy évvel ezelőtt.

 

14:47 - Három éves mélypontonGúr Nándor szerint az idei év első negyedévében már a 12 százalékot közelítette a munkanélküliség (a 15-24 éves korosztályban ez az arány mintegy 30 százalék, a legelmaradottabb térségek esetében pedig 25 százalék). A szocialista képviselő szerint ez a hiteltelen gazdaságpolitika eredménye - immár hároméves mélyponton van a munkanélküliség, miközben 500 ezer ember már így is elszaladt az országból.) Ez a "kormány jobban teljesít" fideszes módija.14:31 - Fókuszban a közérdekNem megváltoztatták a pályázatot, hanem újat írtak ki, reagál Burányra Rétvári. Az államtitkár szerint azért fazonírozták át a pályázatot, hogy valóban szűrni lehessen a jelentkezők között - mégpedig szakmai szempontok alapján, a közérdek figyelembevételével.14:29 - Az új koncBurány Sándor arról beszélt, hogy a kormány tavaly pályázatot hirdetett felszámolói jogosultság megszerzésére. Akik nyernek, hét évig végezhetik ezt a tevékenységet. Csakhogy a pályázat lezárása előtt nemsokkal átírták a szabályokat: így immár a szubjektív szempontok kaphatnak több pontot, mint az objektív ismérvek. Ráadásul a szocialista honatya szerint a pályázatok elbírálását csak a kormány emberei végzik, a szakmát kiszorították. Burány arra kíváncsi, vajon a trafik- és a földmutyi után ez az újabb konc a fideszes haveroknak?

 

Az ülésnap teljes, folyamatosan frissülő összefoglalóját a népszava.hu-n tekinthetik meg.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.