Amikor a valóság felülírta Orbán Viktort
Ha 2012 a kormány tervei szerint alakul, akkor az idén Magyarországon beindult volna a gazdasági növekedés, kevesebb lenne az adó, mint két éve, bevezették volna az egyéni nyugdíjszámlákat, felépítették volna az ócsai lakóparkot, és elfogadott új polgári törvénykönyvünk is lenne.
Amikor a valóság felülírta Orbán Viktort

Az év azonban több ponton sem úgy alakult, ahogy a kormány tervezte vagy a miniszterelnök ígérte. Összegyűjtöttünk néhány idei nem vagy részben nem teljesült ígéretet.

 

"Kiszámíthatóbb és szilárdabb az ország mindennapi élete és politikai vezetése, mint korábban" - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek adott karácsonyi interjúban. Ezt a kiszámíthatóságot némileg árnyalja, hogy a kormány és Orbán Viktor több ígéretét sem teljesítette az idén. A kormány 2012-re elrugaszkodást, gazdasági növekedést, egyéni nyugdíjszámlákat, ócsai lakóparkot és új polgári törvénykönyvet is ígért, összeszedtük, mi teljesült a korábbi vállalásokból.

 

2012 az elrugaszkodás éve - csak a visszaesés látszik

 

"2012 az elrugaszkodás éve lesz, amikor Magyarország visszanyeri elvesztett egyensúlyi helyzetét" - jelentette ki Orbán Viktor a 2011-es évértékelőjében az ország gazdasági felemelkedésére is utalva. 2011 decemberében a Széll Kálmán Alapítvány rendezvényén is optimista volt a kormányfő, amikor "reális, ám nehezen elérhető célkitűzésnek" tartotta, hogy a magyar gazdaság 2012-ben ne csússzon recesszióba. Szerinte ehhez annyi kell, hogy "egy növekedési stratégiát kell üzembe helyeznünk, amely a magyar sajátosságokra és erőforrásokra épül".

 

A cikk folytatását az [origo]-n olvashatják.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.