Alkotmányt sért a kormány
Saját Alaptörvényébe törli a lábát a kormány - legalábbis az államadósságról szóló adatok és a kétharmad törvénymódosító szándéka erre utal. A gránitba vésett szöveg szerint nem vehető fel úgy kölcsön, hogy az adósság szintje magasabb legyen, mint az előző években volt. Hát ez nem sikerült.
Alkotmányt sért a kormány

A nemzettel megkonzultált - és jövő héten már az ötödik ráncfelvarrását élő - alaptörvényi gránitba a következő szöveget vésték: "Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja a központi költségvetés végrehajtása során nem vehető fel olyan kölcsön, és nem vállalható olyan pénzügyi kötelezettség, amelynek következtében az államadósságnak a teljes hazai össztermékhez viszonyított aránya a megelőző évben fennállóhoz képest növekedne." Egyenes, közérthető beszéd: az államadósság GDP-hez viszonyított aránya nem emelkedhet. Büszke is volt magára a kétharmad, amikor mindezt tabletről gránitba ágyazta. 

 

Lássuk a megvalósulást. Vagyis, csak néznénk, mivel a extra magas költségekre hivatkozva a nemzetgazdasági minisztérium megszüntette az adósságnyomás-mérő üzemeltetését. 

 

A teljes cikk a Stop.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.