Ahol nincs rezsicsökkentés: csúcsprofit az állami áramcégnél
Noha a kormányzat az áramszolgáltatók „busás hasznának” letörésére folyamatos lakossági energiadíjcsökkentést hirdetett, az állami MVM által az áramszolgáltatóknak eladott lakossági áram árát nem mérsékelné. Pedig lenne miből: a cég minden eddiginél nagyobb, körülbelül 90 milliárd forintos elmúlt évi eredményről adhat számot.
Ahol nincs rezsicsökkentés: csúcsprofit az állami áramcégnél

Miközben a kormány lenyomja a lakossággal közvetlen kapcsolatban álló áramszolgáltatók profitját, a mögöttük álló, állami tulajdonú MVM Magyar Villamos Művek Zrt. egyre nagyobb nyereséget ér el. Lapunk értesülései szerint az állami áram-nagykereskedő minden eddiginél nagyobb, körülbelül 90 milliárd forintos elmúlt évi eredményről adhat számot. Az MVM-nél a várható profittal kapcsolatos megkeresésünket azzal hárították el, hogy a mérleg elfogadásáig az eredményadatok nem tekinthetők véglegesnek.

 

Noha a kormányzat az áramszolgáltatók „busás hasznának” letörésére folyamatos lakossági energiadíjcsökkentést hirdetett, az MVM által az áramszolgáltatóknak eladott lakossági áram árát nem mérsékelné. Az állami cég szabott, 17,6 forintos áron értékesít a szolgáltatóknak, zömében saját tulajdonú, tehát szintén állami erőműveiből.

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.