Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Ahogy azt Móricz elképzelte...

MSZP  ─   Hír  ─   2013. szeptember 10. 11:06   ─   2022. október 19. 22:33

Ahogy azt Móricz elképzelte...
Ma vezeti oltár elé Orbán Viktor legidősebb lányát Tiborcz István. Így aztán, legyen szó az esküvő, vagy a lagzi helyszínéről, lázas útjavítás, átfestés vette kezdetét, amelyekhez az elmúlt hónapok, évek nem voltak elegendők. Bár a kormányfő maga jelentette be lánya közelgő esküvőjének hírét, a két család eddig mindent megtett, hogy az exkluzív vendégseregtől távol tartsa a köznépet.Alighanem Móricz Zsigmond is elégedetten csettintene azt a példátlan sürgés-forgást látva, amit az építőipar és az önkormányzatok látványosan produkáltak a miniszterelnök lányának esküvője miatt az elmúlt napokban. Orbán Viktor legidősebb lánya, Orbán Ráhel ma délben mondja ki a boldogító igent vőlegényének, Tiborcz Istvánnak a fővárosi Margit körúti ferences templomban. És, hogy a népes, mégis szűk körű násznép ne egy omladozó, összefirkált épületbe tegye be a lábát, csütörtök óta lázas felújítás kezdődött: az épület falait megtisztították a graffitiktől, átfestették, a templomhoz vezető járdákat újraaszfaltozták, gazolás, söprögetés folyt.

 

"Mert lesz az Orbán-lány esküvője és addig be kell fejezni" - vallotta be az egyik munkás az Index.hu-nak arra, hogy mivel az úthibák, az avar nem az elmúlt napokban kerültek a környékre, mire mégis a lázas készülődés, miközben havonta szokták takarítani a parkot. Sárga láthatósági mellényük szerint a munkások a Puhi-Tárnok Út- és Hídépítő Kft. emberei, a társaság honlapján lévő referenciák szerint már dolgoztak a II. kerület megbízásából, ami azért is érdekes, mert az önkormányzat tagadta, hogy az ő megbízásukból dolgoztak volna a parkban.
Orbán sajtófőnöke maga is a hírek lázas tagadásába kezdett. "Ön eltévesztette a házszámot. Miért kellene a Miniszterelnökségnek egy kerületi járdafelújításról tudnia?" - adott választ a portálnak Havasi Bertalan a furcsaságokra. Pedig egy másikról akár tudhatna is; az ifjú pár útja ugyanis az esküvő után Tiborczék csabdi-tükörpusztai birtokára vezet - az örömapa fuvarozza őket -, a lagzi helyszínéhez, ahová lapértesülések szerint 250-300 exkluzív vendéget várnak. A vendégsereget "a fiatalok" válogatták össze, állítólag így Orbán Ráhel csak olyan politikusokat hívott meg, akiket gyerekkora óta ismer. Vélhetően ott lesz Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke a férjével, Szájer Józseffel, hiszen Ráhel egyik legjobb barátnője a lányuk, Szájer Fanni. Biztosan elmegy Kövér László, ám Áder János államfő nem teszi tiszteletét, ugyanis a keresztlányának szintén ma van az esküvője.

 

A cikk folytatása a népszava.hu-n olvasható.