Adóforintokból épül a Fidesz-imázs
Melyik uniós országban csökken 10 százalékkal a rezsi idén januártól - teszi fel a kérdést kék háttér előtt Fidesz-narancsszín keretben, feltűnő betűkkel, hatalmas óriásplakátokon, több napilapban és online hírportálokon is a kormány.
Adóforintokból épül a Fidesz-imázs

Az utóbbi hetekben minden egyes médiafelületet elözönlő "tájékoztatási akciósorozat" jól jelzi: az adófizetők pénzén pártjának kampányol majd a kormány a 2014-es választásokra.

 

Ezt ugyanis korlátok nélkül megteheti majd, hiszen míg a pártok közötti tisztességes versenyt korlátozzák, a kabinet mindenféle szabályozás és felügyelet nélkül, számolatlanul szórhatja az adóforintokat különböző politikai hirdetésekre, levelezésekre, vagy épp a kormányfő népszerűsítését szolgáló filmekre.

 

Várhatóan már nem változik a választási eljárási törvény kampányszabályozása, mielőtt jövő hétfőn újra elfogadja a kétharmad az Alkotmánybíróság (Ab) által több ponton elkaszált jogszabály némileg módosított verzióját. Pedig a testület alkotmányellenesnek találta, hogy "a kampányidőszakban kizárólag a közszolgálati médiaszolgáltatásban tehető közzé politikai reklám" az országos listát állító jelölő szervezetek számára. Határozatában az Ab egyebek mellett kimondta, hogy "a kiegyensúlyozott tájékoztatás megvalósulását akadályozza az a rendelkezés, amely a legszélesebb körben eljutó médiatípus - a kereskedelmi médiaszolgáltatók - esetében tiltotta meg a tájékoztatást is megvalósító politikai reklámok közzétételét". Ennek ellenére a Fidesz gyakorlatilag szó szerint beleírta ezt a passzust az alaptörvénybe, és visszateszi az eljárási jogszabályba is.

 

A teljes cikket a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.