Áder János döntött: aláír
Áder János köztársasági elnök tegnap este az m1 Híradójában jelentette be: aláírja a Magyarország alaptörvényének negyedik módosítására vonatkozó törvényt.
Áder János döntött: aláír

Az államfő beszédében közölte: annak figyelembevételével hozta meg döntését, hogy megfogadta, Magyarország köztársasági elnökeként maradéktalanul viselni fogja az alaptörvényben rá rótt felelősséget. „Egyértelmű alkotmányos kötelezettségem, hogy az alkotmánymódosítást aláírjam és kihirdessem. Függetlenül attól, hogy a módosítás kinek az ízlésével találkozik, és függetlenül attól, hogy ez tetszik-e nekem, vagy sem” –fogalmazott.

 

Áder János eddig sem hagyott sok kétséget afelől, hogy így fog dönteni: utólag rekonstruálható, hogy már az alaptörvény-módosítás aláírásának tudatában tárgyalt kedden Németországban Angela Merkel kancellárral, illetve a német külügyminiszterrel.

 

Utóbbiak ugyanis, mint az kiderült, élesen bírálták az alaptörvény-kiegészítést, Angela Merkel például felszólította a magyar kormányt, hogy – idézzük – vegye komolyan az európai partnerek és Magyarország barátainak aggodalmait például az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése miatt. Guido Westerwelle külügyminiszter pedig azt tudatta, hogy a felek nyílt, ám de „bizonyos mértékig ellentmondásos eszmecserét folytattak egymással”. És ezek után persze az sem meglepő, hogy Áder János abban a médiatörvény esetében már megszokott szellemben nyilatkozott, hogy „német partnereit nem tájékoztatták kellő alapossággal”.

 

A teljes írás a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.