A „zsidóügy” szétrobbanthatja a Jobbikot
Nem titkosszolgálati akció, hanem a Jobbikon belül évek óta kezeletlenül húzódó konfliktusok vezettek a Szegedi Csanád kilépését eredményező botrányhoz, mondták a Heteknek a párt életét közelről ismerő politikusok.
A „zsidóügy” szétrobbanthatja a Jobbikot

Informátoraink ugyanakkor úgy vélik, hogy a néhány hét leforgása alatt „lemészárolt” Szegedi bőven rendelkezik olyan dokumentumokkal, melyeknek az esetleges napvilágra kerülése kapcsán több Jobbik-vezető is komolyan megütheti a bokáját.

 

„Csanád politikai hulla, de nem olyan ember, aki megtorlatlanul hagyná, hogy így elbántak vele” – mondta a Heteknek a Jobbik egyik korábbi meghatározó politikusa Szegedi Csanád bukása kapcsán. Hogy mit hoz a jövő, visszavág-e Szegedi az őt ért sérelmekért, egyelőre csak sejthető. Az viszont már történelem, hogy a Jobbik egyik legbefolyásosabb politikusaként számon tartott egykori alelnökkel néhány hét alatt leszámoltak ellenfelei: a Szegedi zsidó származását feltáró újságcikket követően a párt elnöksége nem elégedett meg azzal, hogy a politikus minden jobbikos tisztségéről lemondott, a pártvezetők EP-mandátumának visszaadására is felszólították. Szegedi ezt megtagadta, viszont kilépett a pártból, hogy ezzel – mint Szegedi környezetéből megtudtuk – kikerülje az elnökség által beígért etikai vizsgálatot.  Novák zsidó barátja

A Szegedivel kapcsolatos jobbikos nyilatkozatok nemcsak a pártvezetők tanácstalanságát, hanem jellemtelenségüket is bizonyítják. Novák Előd alelnök a Szegedi származására adott első reakciójában még azt írta, mostantól van zsidó barátja is. Később, amikor nyilvánosságra került, hogy Szegedi 2010 őszén anyagi előnyöket ígért a hallgatásért annak a férfinek, aki zsidó felmenőivel szembesítette, Novák már azt írta, Szegedinek azért kell lemondania, mert tudott származásáról, mégis „végighazudta az elmúlt másfél évet”.

 

A teljes cikket elolvashatják az atv.hu-n.
 

 

 
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.