A tolvajkormány teljesítménye tényszerűen
Orbán Viktor tolvajkormánya három év alatt csak a sikerpropagandát tudta csúcsra járatni, valódi teljesítménye elszomorító. A számok önmagukért beszélnek.
A tolvajkormány teljesítménye tényszerűen

A születések száma 2010 első negyedévében 23 588 volt, míg 2013 első negyedévében 21 032 főre csökkent. A kivándorlás 120 ezer fő volt a kormányváltás előtt, az Orbán-rezsim alatt félmillióan távoztak.

 

A felsőoktatást 180 milliárddal támogatta az MSZP-kormány, a Fidesz 123 milliárdra csökkentette ezt.

 

Az egészségügyből három év alatt 300 milliárdot vont ki az Orbán-kormány.

 

Az euró árfolyama a kormányváltáskor 265 forint volt, most a háromszázas határt közelíti. A benzin ára 300 forint volt, most 440.

 

Az Orbán-kormány sikere az is, hogy több, mint 20 ezer kisvállalkozást küld padlóra, hiszen ennyi szűnik meg évente a kormánynak köszönhetően.

 

Az élelmiszerek ára jócskán emelkedett: a csirke, a sertés, a tojás, az olaj, a liszt, a cukor, a krumpli mind jelentősen drágább lett.

 

A nettó minimálbér már jóval kevesebbet ér, mint 3 éve, hiszen akkor ebből 200 liter benzint, vagy 350 kilogramm kenyeret lehetett volna venni, míg Orbánisztánban már csak 150 liter benzint kaphatunk érte, vagy 100 kilogrammal kevesebb kenyeret.

 

Ez a tolvajkormány teljesítménye.

 

Az MSZP ezért elkötelezett abban, hogy véget vessen az Orbáni tolvajlásnak és igazságos és szabad országot teremtsen, ahol biztonságban és nagyobb jólétben élhetünk.

 

Török Zsolt
szóvivő

 

(MSZP.hu)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.