A szegénységi statisztikán spórol a KSH
Az előzetes tervek szerint szeptemberben jelentek volna meg a magyarországi átfogó szegénységi és kirekesztési statisztikák, de a Központi Statisztikai Hivatal elhalasztotta az elemzés kiadását – írja a Világgazdaság.
A szegénységi statisztikán spórol a KSH

Az előzetes tervek szerint szeptemberben jelentek volna meg a magyarországi átfogó szegénységi és kirekesztési statisztikák, de a Központi Statisztikai Hivatal elhalasztotta az elemzés kiadását – írja a Világgazdaság. Az adatok elméletileg rendelkezésre állnak – hiszen az Eurostat már előzetesen közölte, hogy 3,3 millióan élnek szegénységben és társadalmi kirekesztésben Magyarországon –, mégis várni kell arra, hogy átfogó képet kapjunk a helyzetről.

 

A Világgazdaság úgy tudja, a KSH túlságosan szegény ahhoz, hogy megjelentesse a szegénységi tanulmányt, vagyis hivatalosan „emberierőforrás-hatékonyság és költségtakarékosság” miatt nem adta ki egyelőre a statisztikai hivatal a „laekeni indikátorok” című elemzését. Több elemzés helyett várhatóan novemberben adja ki átfogó értékelését a hivatal többek közt a szegénységről, a fogyasztásról és az életszínvonalról.

 

A teljes cikk az Index.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.