A strasbourgi bírósághoz fordul Szanyi Tibor Kövér miatt
A véleménynyilvánítási szabadság és a képviselői jogok korlátozásaként értékeli Szanyi Tibor, hogy Kövér László házelnök ismét megakadályozta parlamenti interpellációjának elmondását. A szocialista politikus ezért a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul - nyilatkozta hétfőn az MTI-nek.
A strasbourgi bírósághoz fordul Szanyi Tibor Kövér miatt

Kövér László azt mondta: azért utasította vissza az MSZP-s politikus interpellációját, mert megfogalmazása sérti az Országgyűlés tekintélyét, elhangzása fegyelmi intézkedésre is okot adhatna. Hozzátette, döntésekor figyelembe vette az alkotmányügyi és az ügyrendi bizottság állásfoglalásait, majd úgy fogalmazott: "és ez a jövőben is így lesz".

 

Szanyi Tibor ezúttal is a trafiküggyel kapcsolatban kérdezte volna Németh Lászlóné fejlesztési minisztert, csakúgy mint három héttel ezelőtt, amikor a házelnök hasonló indokokkal visszautasította interpellációját.Az első esetet még egyszerű túlkapásként értékelte, de mivel ugyanabban a témában rövid időn belül másodszor sem kap szót az Országgyűlésben, a strasbourgi bírósághoz fordul jogorvoslatért - közölte Szanyi Tibor, elfogadhatatlannak értékelve, hogy korlátozzák egyéni választókerületi képviselőként megszerzett jogosítványait.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.