A Simicska-birodalom jobban teljesít
Jelentősen sikerült növelni a hatékonyságot a Simicska Lajoshoz köthető cégekben az elmúlt évben – derül ki a május 31-i határidőre elektronikusan közzétett mérlegek alapján készített összeállításunkból.
A Simicska-birodalom jobban teljesít

Jelentősen sikerült növelni a hatékonyságot a Simicska Lajoshoz köthető cégekben az elmúlt évben – derül ki a május 31-i határidőre elektronikusan közzétett mérlegek alapján készített összeállításunkból. Az Opten céginformációs rendszerének adatbázisában fellelhető információk, illetőleg a cégek közlése szerint Simicska Lajos közvetlen tulajdonában (vagy résztulajdonában) lévő cégek összesen 0,4 százalékkal növelték árbevételüket, miközben nyereségük 29,4 százalékkal emelkedett.

 

Ez lehetőséget biztosított arra, hogy a társaságok a tulajdonosoknak az előző évit 50 százalékkal meghaladó mértékű osztalékot fizessenek ki: összesen 10 milliárd forintot meghaladó összeget. A birodalom zászlóshajója, a Közgép Zrt. mindebből 4,1 milliárdot vállalt magára (a cégről egy 2012-es közbeszerzési pályázat kapcsán a vezérigazgató ismerte el, hogy az Simicska Lajos tulajdonában áll).

 

A társaság tavaly ennél harmadával kisebb összeget osztott szét a tulajdonosok között a 2012-es eredmények alapján, ám 2013-ban a mérlegadatok szerint sikerült a nyereséget is több mint 33 százalékkal növelni.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.