A rezsicsökkentés csak kampányfogás? Támadásba lendült a kommandó
Más országokban is előfordult, hogy az állam a szolgáltatók kárára a megszokottnál is erőteljesebben belenyúlt a lakossági energiaárakba – például Albániában, ahonnan éppen ezért menekül a cseh áramszolgáltató – nyilatkozta a Heteknek a Concorde Zrt. vezető elemzője.
A rezsicsökkentés csak kampányfogás? Támadásba lendült a kommandó

Magyarországon a cégek még kivárnak ugyan, de az egyértelműnek tűnik, hogy a kormány 10 százalékos rezsicsökkentése nem több minden szakmai alapot nélkülöző politikai kampányfogásnál. Ettől még örülhetünk neki, bár könnyen lehet, hogy az akció árát a nehéz helyzetben lévő hazai vállalkozások és a lakosság fizeti majd meg. A Hetek cikke.

 

„Aki eddig sokat keresett, az most nem keres” – így válaszolt Orbán Viktor a TV2 karácsonyi interjújában arra a kérdésre, hogy miből finanszírozzák majd a január 1-jével életbe lépő, az áram-, gáz- és távhőszámláinkban februártól megjelenő 10 százalékos rezsicsökkentést.A miniszterelnök tömör válasza akár mottója is lehetne a kormányzati lépést propagáló kommunikációs offenzívának, amely a döntés pozitívumainak hangoztatásán túl a többnyire külföldi tulajdonban lévő szolgáltatókat is igyekezett negatív fényben feltüntetni. Az üzenet lényege az volt, hogy a magyar lakosságot érintő súlyos rezsiterhek annak köszönhetők, hogy a szektor 1995-ös privatizációja idején szerephez jutott külföldi cégek az évek során ex­traprofitra (évi 20 százalék) tettek szert, és energiaszámláink ennek következtében nőttek meg irreálisan, az európai átlagot is meghaladóan.

 

A teljes írást az atv.hu oldalon olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.