A regisztráció hátrányain agyal a Fidesz
Hiába érvelt az elmúlt hetekben a választások előtti regisztráció mellett maga Orbán Viktor is, a kormánypárti képviselők szerint továbbra sem biztos, hogy végül bevezetik-e az új rendszert. A döntést többek között az is befolyásolja, hogy a vidéki fideszes képviselők szerint mennyire hajlandóak a regisztrációra az emberek.
A regisztráció hátrányain agyal a Fidesz

A Fideszben továbbra sem veszik biztosra, hogy bevezetik-e végül a választások előtti regisztrációt, derül ki azokból a beszélgetésekből, amelyeket kormánypárti képviselőkkel folytattunk. A politikusok annak ellenére is csak lehetőségként beszéltek a regisztrációról, hogy az elmúlt hetekben a Fidesz több befolyásos politikusa, többek között Orbán Viktor kormányfő is megszólalt a kérdésben.  

 

A Fidesz egyik ismertebb politikusa az Indexnek azt mondta: bár nagyobb az esélye annak, hogy a javaslat valamilyen formában megvalósul, jelenleg nem vehető száz százalékig biztosnak, hogy a regisztrációt bevezetik. A politikus szerint azért is nyitott a kérdés, mert a regisztrációt a kormánypártban nem támogatja mindenki. Gulyás Gergely, a fideszes képviselő a múlt héten a 168 Órának adott interjúban arról beszélt, hogy több érvet lát a javaslat ellen, mint mellette. Gulyás szerint az előzetes regisztráció inkább az LMP-nek és a Jobbiknak kedvezne, nem pedig a Fidesznek. A politikus ezzel arra utalt, hogy a két ellenzéki párt szimpatizánsai elkötelezettebbek, mint a kormánypárt támogatói. Gulyás véleménye azért különös, mert többen viszont úgy vélik, hogy a regisztrációt inkább a Fidesz tudná kihasználni, mivel hagyományosan aktív a szavazótábora. 

 

A teljes cikk az Indexen olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.