A napi problémák elől menekül a kormány a Wekerle Tervvel
Az MSZP szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jövőbe menekül a napi problémák elől azzal, hogy a hétfőn nyilvánosságra hozott Wekerle Tervben 2020-ra teszi a gazdasági növekedés beindulásának időpontját.
A napi problémák elől menekül a kormány a Wekerle Tervvel

 Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő fogalmazott így kedden, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen megdöbbentőnek és mulatságosnak nevezte a kormánynak a magyar vállalkozások Kárpát-medencei piaci pozícióinak javítását szorgalmazó terveit.

 

Azt mondta, megdöbbentő, hogy a kormány egy év gondolkodás után egyetlen konkrétumot sem képes felmutatni a dokumentumban, amelyről ráadásul semelyik érintett, szomszédos országgal sem egyeztetett.

 

Az ellenzéki politikus úgy látja, azzal akár egyet is lehetne érteni, hogy a mezőgazdaság, a zöldgazdaság, az infokommunikáció és a turizmus fejlesztésére koncentráljon az ország, ám szerinte a Wekerle Terv ehhez semmilyen konkrét segítséget nem nyújt, miközben nevetséges módon a kormány több korábbi tervével is ellentmondásba keveredik. Utóbbira példaként említette, hogy bár a szöveg a határokon átnyúló infrastrukturális fejlesztések ösztönzéséről szól, a kormány a valóságban épp ennek ellenkezőjét valósítja meg, amit közlése szerint a szlovén-magyar kapcsolatok "visszafejlődése" is jól mutat.

 

Tukacs István értelmezhetetlennek és megvalósíthatatlannak nevezte, hogy a kormány az uniós szabad munkaerő-áramlás mellett létre akar hozni egy külön Kárpát-medencei munkaerőpiacot. Ráadásul szerinte míg a kormány a környező országokkal együttműködő szakképzési és felsőoktatási rendszerről beszél, addig épp a közelmúltban változtatták meg ezen területek szabályozását úgy, hogy Magyarországgal egyetlen környező ország sem akar majd együttműködni.

 

Az MSZP mindezek alapján azt gondolja, a Wekerle Terv mindössze egy kommunikációs anyag, amivel Matolcsy György a "holnapba menekül" a mai gondok elől - összegzett a szocialista képviselő, megerősítve: a szocialisták továbbra is egy "tisztességes adórendszer" létrehozását, valamint a hitelezés és az uniós források felhasználásának beindítását sürgetik. 

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.